PENALMENT

La Urbana denuncia el 'youtuber' que va donar galetes amb pasta de dents a un indigent

La policia municipal de Barcelona va localitzar la víctima, que va tornar a rebre la visita del jove

L'acusat confessa al seu canal que és un immadur que només pensa "a fer coses divertides"

Un youtuber dona pasta de dents dins duna galeta a un indigent / YOUTUBE

3
Es llegeix en minuts

El 'youtuber' Reset, un jove de 19 anys que va causar indignació per haver penjat un vídeo a les xarxes socials en què regalava galetes farcides de pasta de dents a un indigent de Barcelona amb l’objectiu de burlar-se’n, ha sigut denunciat penalment per la Guàrdia Urbana. Al vídeo es veia com el noi feia un tractament sarcàstic, degradant i humiliant de la situació. El 'youtuber' va penjar la lamentable escena al seu perfil de la plataforma web on té més d’un milió de seguidors i més de 10 milions de visites al mes, i del qual treu un profit econòmic.

    

Al seu canal, Reset ja hi ha programada una nova gravació titulada 'La veritat de per què vaig fer la broma al vagabund'. En aquesta confessió gravada, el jove comença reconeixent que és un immadur. «Només penso en jugar i fer coses divertides. Tinc 19 anys, però el meu cap és el d’un nen. Potser per això faig aquestes bogeries», diu sense la més mínima expressió de penedir-se de la seva burla d’una persona tan vulnerable.

    

Tot seguit comença a disculpar-se: «Perdoneu-me, ja sabeu que el meu canal no es dedica a criticar. No em sento còmode amb el que està passant, però no soc un psicòpata. De seguida em vaig penedir del que vaig fer a algú que està passant un mal moment. Almenys li vaig donar 20 euros, em va fer sentir bé ajudar una persona que ho necessita, i unes galetes per netejar-se la boca», afegeix novament sense cap pudor.

   

 Al tenir coneixement del vídeo, agents de la Guàrdia Urbana de Sants-Montjuïc van localitzar la víctima en un carrer del barri de la Marina del Port i li van proposar la possibilitat de denunciar els fets perquè poden constituir un delicte penal. És el que en termes legals s’anomena oferiment d’accions.

    

Els agents també van activar els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i el Servei d’Inserció Social (SIS) per si la víctima de la patètica broma volia acollir-se a algun dels recursos de què disposa l’ajuntament per a persones sense sostre.

VA TENIR NÀUSEES

L’home va explicar que el dia 17 de gener passat se li va acostar un noi d’uns 19 anys i li va regalar un bitllet de 20 euros i li va donar unes galetes. Mentre se les menjava, ho va gravar amb el mòbil i després va marxar. Al cap d’una estona l’home explica que es va començar a trobar malament i a tenir nàusees.

    

Mentre els agents parlaven amb ell, va aparèixer al lloc l’autor del vídeo amb la intenció de passar la nit amb l’home, tornar-lo a gravar, i demanar disculpes públicament a través del seu canal de Youtube. Els agents van comprovar que portava una motxilla amb un sac de dormir, mantes i una càmera a dins.

  

 La Guàrdia Urbana va procedir a la seva identificació, el van fer declarar i es van obrir diligències penals, en què se’l denuncia per un presumpte delicte per infligir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d’una persona en risc d’exclusió social. Un delicte que s’agreuja quan es produeix amb l’objectiu de distribuir-ho a altres persones a través de mitjans de comunicació i d’internet.

L’AJUNTAMENT SERÀ ACUSACIÓ

La Guàrdia Urbana ha posat els fets en coneixement de la justícia per si poden ser constitutius d’un delicte contra la integritat moral i d’un delicte d’odi. «Ben aviat serà citat per un jutge», han explicat fonts de la Guàrdia Urbana.

Notícies relacionades

  

 L’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir que es personarà com a acusació en el cas, perquè considera que es tracta d’«una vexació greu que ha d’anar a judici». El tinent d’alcalde de Ciutadania, Jaume Asens, va manifestar que el consistori «es mostra ferm davant les agressions als més febles».