CONVENI ENTRE MUNICIPIS

Barcelona acollirà els sensesostre de Badalona durant l'onada de fred

L'acord entre els consistoris inclou un punt de trobada des d'on podran ser traslladats a un centre a la capital catalana

Un indigent dorm al mig del carrer a Barcelona.

Un indigent dorm al mig del carrer a Barcelona. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) acollirà les persones sense sostre que vagin als serveis municipals i les entitats col·laboradores de l'Ajuntament de Badalona durant l'onada de fred que s'espera a Catalunyaonada de fred en els pròxims dies.

La mesura és una de les novetats del dispositiu de l'operació fred de l'Ajuntament de Badalona per atendre les persones sense sostre durant aquests dies de baixes temperatures que es porta a terme a Badalona amb la col·laboració d'entitats de la ciutat com la Creu Roja, Folre, Càritas, la Fundació Roca i Pi i per primera vegada, gràcies a un conveni, amb el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

En una nota de premsa, el consistori informa que per facilitar que les persones sense sostre arribin fins a les instal·lacions del CUESB a Barcelona es proporciona un punt de trobada a la nit, a l'entitat Folre de Badalona.

Creu Roja, a través dels seus voluntaris, acompanyarà aquestes persones a les instal·lacions del CUESB amb el seu vehicle o en transport públic.

Una altra novetat d'aquest any a Badalona és que l'ajuntament ha posat en marxa la campanya 'Ajuda'ns a ajudar', en què convida la ciutadania perquè si veu una persona sense sostre a la ciutat truqui i n'informi la Guàrdia Urbana.

Notícies relacionades

La Guàrdia Urbana també informarà les persones que estan al carrer sobre el dispositiu de l'operació fred i recolzarà la ciutadania en cas que es registrin incidències a causa de la situació climatològica.

El preavís del Servei Meteorològic de Catalunya d'un episodi de fred intens amb gelades a tot Catalunya situa l'inici de l'onada de fred el dilluns dia 16 de gener, i el final, el dia 19 de gener