El pistoler de la Meridiana es va acostar a peu al cotxe de les víctimes

El sospitós va disparar contra els cinc ocupants d'un vehicle i va fugir caminant

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana busquen l'autor de l'atac

tiroteo-2

tiroteo-2

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Un home va disparar contra els quatre ocupants d'un cotxe a l'avinguda de Rio de Janeiro de Nou Barris a Barcelona. Els fets van passar diumenge cap a les nou de la nit, primer dia del 2017. 

El pistoler va matar un d'aquests ocupants i en va ferir dos. L'avís telefònic el va donar Raquel, la propietària del bar Platinium, situat just al costat del lloc on es va produir el crim.

Dues de les persones afectades són dones que acabaven de sopar precisament en aquest local. Una en va sortir il·lesa i l'altra va rebre un tret a la cama.

Raquel assegura que ni tan sols va arribar a sentir el so de les detonacions. Va saber el que havia passat perquè diversos veïns que a aquella hora havien sortit a passejar el gos van córrer a refugiar-se a l'interior del seu local. 

Segons aquests testimonis presencials, l'autor dels trets va actuar amb la cara tapada i després va fugir a peu en direcció a la Meridiana. Altres fonts, no obstant, relaten que els trets es van produir des d'un cotxe que es va parar just a l'altura del vehicle on es trobaven els quatre ocupants atacats. 

"ME L'HAN MATAT"

Raquel va sortir de seguida per interessar-se per les víctimes. La dona que havia rebut el tret a la cama anava repetint: "Me l'han matat", en al·lusió a l'única víctima mortal d'aquest tiroteig, va explicar la propietària del Platinium. Segons el seu relat, minuts després dels trets "tota la zona es va inundar" de cotxes dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Notícies relacionades

Els policies van acordonar el perímetre i algunes ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van traslladar els dos ferits. Agents de la policia científica van examinar el cotxe i els forats de bala que presentava la carrosseria. Membres de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) es van desplegar sobre el terreny per assegurar aquest punt mentre treballaven els investigadors. La comitiva judicial va aixecar el cadàver poc després de mitjanit. 

Mossos i Guàrdia Urbana van activar un dispositiu per trobar l'autor d'aquest tiroteig. Una hipòtesi amb què treballen els investigadors és que una revenja hauria motivat el crim.