DE LA LÍNIA 2

Quatre estacions de metro s'equipen amb carregadors per a mòbils

La prova pilot es portarà a terme a les estacions de Sagrada Família, Passeig de Gràcia, Universitat i Paral·lel

jjubierre36688735 cargadores mvil161222140948

jjubierre36688735 cargadores mvil161222140948 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
DAVID GARCÍA MATEU / BARCELONA

Quedar-se sense bateria al metro és una penitència per a molts. Un càstig tecnològic per haver abusat del mòbil al llarg del dia. Per poder continuar teclejant sobre la pantalla, TMB ha equipat les estacions de Sagrada Família, Passeig de Gràcia, Universitat i Paral·lel de la Línea 2 amb uns equips de càrrega ràpida gratuïta per als viatgers. Uns connectors que a mesura que avanci la prova pilot el 2017 també s'instal·laran dins dels vagons.

PROVA PILOT A LA L-2

Els conillets d'índies de l'invent seran els usuaris sense càrrega de la L-2. Línea en la qual "habitualment tenim una gestió més puntera en tecnologia", ha confessat la presidenta de TMB, Mercedes Vidal. "Si veiem que la prova resulta satisfactòria i té un nombre adequat d'usuaris, ens plantejarem estendre-la al conjunt de la xarxa", ha avançat Vidal.

Per ara, l'experiment tecnològic només es portarà a terme a les esmentades estacions i d'aquí uns mesos els punts de càrrega s'instal·laran a l'interior dels combois. La mateixa presidenta de TMB és conscient que “la utilitat del sistema vindrà quan els carregadors estiguin dins del metro; els viatgers passen més temps dins del metro que no pas a fora esperant a l'andana”, considera.

CARREGADOR INCÒMODE

Notícies relacionades

Els punts de càrrega s'han instal·lat especialment a les andanes dels principals intercanviadors de la línia. Encara que alguna màquina també comporta certa incomoditat. En el cas del carregador instal·lat al vestíbul d'Universitat, l'usuari ha d'esperar a peu dret que se li carregui el mòbil (o recolzat sobre la barana del costat). Cal recordar que tots aquells que vulguin acoblar-se a la xarxa elèctrica, hauran de portar de casa seva el cable del mòbil.

L'empresa catalana que gestiona els carregadors de fins a quatre ports USB, YupCharge, han equipat els dispositius amb la tecnologia de càrrega ràpida Quick Charge 3.0. Un sistema que permet carregar un 10% de la bateria del telèfon en 10 minuts. O amb la mateixa equació electrònica: en 5 minuts connectats es podrà disposar de 5 hores de telèfon encès en ‘stand by’.