LLUITA CONTRA LA DESIGUALTAT TERRITORIAL A BARCELONA

Colau estén a 11 nous barris el pla de xoc contra la bretxa social

La iniciativa, dotada amb 150 milions, s'amplia a tot l'eix Besòs i a veïnats de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó

barris

barris

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / BARCELONA

Barcelona ha concretat aquest dijous com i on invertirà els anunciats 150 milions destinats a reduir la bretxa entre barris, un dels reptes de Colau per a aquest mandat. Actuaran en 16 dels barris més vulnerables de la ciutat, i ho faran colze a colze -detall important, subratllen- amb les entitats que ja treballaven allà -i molt, encara que amb poc- abans de l'actual injecció econòmica. Així ho ha explicat la mateixa alcaldessa Ada Colau -per alguna cosa és una de les seves apostes personals- en un acte celebrat al barri del Besòs, enclavament on va néixer el pla.

A més de treure pit -o retre comptes, segons es miri- del treball ja fet als barris de l'eix del Besòs on el pla s'ha començat a implantar, el consistori ha detallat on estendrà la iniciativa -inspirada en la iniciativa ideada pel Govern tripartit-. Serà a La Verneda i La Pau, Trinitat Vella, Vallbona, Ciutat Meridiana i Torre Baró, amb els quals es completa la intervenció a l'eix Besòs, i el Raval i el Gòtic Sud, a Ciutat Vella, les dues Marines, a Sants-Montjuïc, i Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, a Horta-Guinardó. 

Cadascun dels plans tindrà tres projectes que han anomenat "motors" -els que ja eren allà abans de l'aterratge del pla i coneixen bé la realitat del barri i ja treballaven per canviar-la-, i propostes d'actuacions concretes que es defineixen a través de la "participació activa i constant amb el territori", segons subratllen des del consistori.

LA PRIMERA FASE

Notícies relacionades

Trinitat Nova, Bon Pastor-Baró de Viver i Besòs-Maresme van ser els primers barris on es va iniciar el desplegament i on, segons ha explicat aquest dijous el consistori, ja s'han posat en marxa actuacions vinculades a l'educació, els drets socials, l'activitat econòmica i "el medi urbà". A la resta de barris estan en fase de redacció. 

En total, l'ajuntament intervindrà en una superfície de 16,5 quilòmetres quadrats on viuen 220.500 barcelonins.