90.000 persones sucumbeixen a un piromusical a prova de pluja

L'espectacle, amb homenatge a Prince i Bowie, va destacar per un final de traques i llums apoteòsic

35677385 60

35677385 60 / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

2
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

L’amenaça de pluja no va aigualir el multitudinari piromusical de final de festa que va tornar a congregar ahir a la nit 90.000 assistents als peus de les fonts de Montjuïc. Els jocs de llums, el foc en l’aire i les coreografies d’aigua no van defraudar, sobretot en l’instant més emotiu, quan el cel es va tenyir de llampades violàcies en honor a la veu de Prince entonant Purple rain. En aquell moment, el públic va encendre les 200.000 bengales que s’havien repartir per acompanyar la cançó que va néixer com a banda sonora de la pel·lícula homònima, estrenada el 1984.

L’espectacle que va acomiadar les festes de la Mercè, amb 1.400 quilos de pólvora, va ser seguit en directe per unes 16.000 persones menys que el 2015 (106.000) per culpa de les previsions de tempesta que van tenir en suspens tota la tarda l’equip organitzador de Pirotècnia Igual. La nit va finalitzar sense incidències destacades i amb menys aglomeracions que en altres edicions al metro de la plaça d’Espanya. I finalment la pluja va aixecar la treva i va començar a caure tan bon punt va finalitzar el muntatge.

Tota l’organització es va veure acompanyada d’un gran desplegament policial de seguretat, amb molts agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana, i també bombers i ambulàncies desplegats. A més hi va haver restricció de furgonetes i de grans vehicles per la zona, que es va interpretar com l’ombra de la tragèdia que va tenir lloc al juliol a Niça, en la seva nit de festa pirotècnica.

EMOCIÓ I COLOR 

Prince va morir el 21 d’abril passat. Aquest mateix any, el 10 de gener, va morir David Bowie, l’altre heroi de la nit. El bloc principal dels focs artificials va estar dedicat als dos llegendaris artistes amb una selecció de les seves cançons més conegudes. De Prince també van sonar fragments de New power generation, Kiss, My name is Prince. I de David Bowie, Ziggy stardust, Modern love, Starman, Changes, Let’s dance, Life on Mars, Space oddity i Absolute beginners.

Notícies relacionades

El públic congregat a l’avinguda de Maria Cristina també va disfrutar ahir a la nit al ritme de cançons franceses que evoquen els carrers de París, amb motiu que la capital francesa ha sigut la ciutat convidada d’aquest any a la Mercè. El grup Zas i la seva encomanadissa París, l’aprés-midi va obrir l’espectacle, que va prosseguir amb La vie en rose, d’Edith Piaf; Nous sommes deux, de George Moustaki, i J’aime París au mois de mai, de Charles Aznavour.

Després de l’accent francès va arribar una selecció de pop-rock català. El mar, de Manel, va ser el tema més celebrat. El dispers mosaic musical va incloure a més les melodies de dos programes de Televisió de Catalunya: La Marató i El club Super3. En aquest bloc Marc Parrot va sorprendre interpretant Arkandú