L'històric restaurant Can Manel canvia de mans

Una companyia catalana ha adquirit un dels últims vestigis de la Barceloneta

1
Es llegeix en minuts

L'edifici que alberga el negoci més antic del passeig de Joan de Borbó, el restaurant Puda Can Manel (1870)Joan de Borbó Puda Can Manel , ja és un projecte de futur. Quoni, una socimi catalana, i la família Domènech (propietaris del restaurant) han decidit donar una empenta a un dels últims vestigis del barri de la Barceloneta. La família que fins ara ha regentat el restaurant buscava una sortida satisfactòria per posar punt final al seu negoci, un dels mítics restaurants de la zona. El final de la pròrroga dels lloguers de renda antiga fixat per la LAU ha marcat un abans i un després en el negoci.

L'acord en què han estat treballant les dues parts, per un import de 825.000 euros, inclou la resolució dels diversos contractes de lloguer, vinculats als locals i les vivendes de l'immoble; i l'adquisició de les llicències d'activitat del restaurant i la terrassa del local.

Notícies relacionades

A partir de finals d'octubre, Quoni podrà disposar de la totalitat dels espais i començar així el seu pla de rehabilitació integral de l'edifici, que va adquirir el maig passat. La nova propietat només podrà restaurar el bloc, sense enderrocar-lo, ja que forma part de l'inventari històric arquitectònic i té la qualificació 15bta. La companyia encara està valorant diverses propostes per a la planta baixa, però ja està definit que la resta de l'immoble mantindrà l'ús residencial.

Mentre el barri mariner perd identitat a passos de gegant, a penes uns noms resisteixen sense canviar de mans en el seu format original, com La Mar Salada, el Suquet de l'Almirall, El Rey de la Gamba, l'Hispano, el Perú i el Port Vell.

Temes:

Barceloneta