LES FESTES DE BARCELONA

El piromusical de la Mercè homenatjarà Bowie i Prince

Les festes de Barcelona aposten per les sorpreses tecnològiques, la descentralització i la cultura urbana francesa

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

El piromusical que tancarà les festes de la Mercè diumenge que ve, 25 de setembre, rendirà homenatge a dues llegendes de la música popular moderna, a dues icones artístiques de la segona meitat del segle XX que han mort aquest any: David Bowie i Prince. La Pirotècnia Igual, després d'encarregar-se dels focs artificials de les cerimònies dels Jocs Olímpics del Brasil, torna a preparar l'espectacle que acomiadarà les festes patronals de Barcelona. Una part del piromusical estarà dedicada a la 'chanson' francesa, ja que París és la ciutat convidada d'aquest any.

Jaume Collboni, líder municipal del PSC i segon tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, destaca que la Mercè, que comença el dia 22, està cada vegada més "descentralitzada", per acostar els espectacles a més barris. Entre els nous escenaris destaquen el parc de la Trinitat, espai diürn consagrat a l'art urbà, el circ i la dansa, i l'antiga fàbrica Fabra i Coats, a Sant Andreu, on es concentra l'oferta relacionada amb la tecnologia. "Serà la Mercè més atrevida, sorprenent i innovadora de totes". Els nous avenços tecnològics hi estaran presents gràcies al projecte CreatiFI de la Unió Europea a la recerca de la internet del futur.

Notícies relacionades

Així, Fabra i Coats, el parc de la Ciutadella i el CCCB estaran connectats virtualment mitjançant la xarxa per crear un espectacle únic i interactiu en temps real. L'ús de les tecnologies de la informació i la creativitat de les diferents companyies, les intervencions i els fragments realitzats en aquests espais interconnectats compondran un únic espectacle complet, que es podrà seguir de manera simultània des dels tres llocs citats.

"La Mercè és la noia alegre que, gràcies a l'il·lustrador Miguel Gallardo, aquest any ens acompanya a tots els cartells i somia amb el correfoc, els concerts, les cercaviles i la festa al carrer i als nous espais, com Fabra i Coats o el parc de la Trinitat, que expandeixen a altres barris la música i l'alegria", escriu Ada Colau al programa de mà.