un veí d'horta-guinardó... David Marcé, actor

«La Teixonera canviaria molt si es cobreix la Ronda»

El nou Artur Mas de 'Polònia' (TV-3) cobra vida gràcies a l'actor David Marcé, veí del Coll i la Teixonera. Des de dalt de tot d'Horta-Guinardó, va pujar a la seva moto per baixar a experimentar les seves 'Cites' (TV-3). Apareixerà al vuitè capítol

David Marcé, al costat de les bateries antiaèries de la guerra civil, sobre el Turó de la Rovira, a Horta-Guinardó.

David Marcé, al costat de les bateries antiaèries de la guerra civil, sobre el Turó de la Rovira, a Horta-Guinardó. / joan puig

3
Es llegeix en minuts
CARME ESCALES
BARCELONA

En un dels cims més habitats de la ciutat de Barcelona, el barri de la Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó, hi viu David Marcé. Ell va néixer, el 1983, al poble d’Esponellà, a vuit quilòmetres de la capital del Pla de l’Estany, Banyoles. Allà on –assegura– «fins que no tens moto, d’allà no en surts». A ell li va passar a l’acabar l’ESO.

Amb 17 anys va baixar a Barcelona per estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Es va instal·lar al barri de la Sagrada Família. Després va viure al Poble-sec i el Raval, quan un company de feina, que vivia a la Teixonera, li va dir que deixava el pis on era. «Com que on vivia  sobrava, perquè la parella amb qui compartia vivenda es volia casar, vaig anar a veure el pis que m’oferien a Horta-Guinardó», rememora l’actor, que aviat apareixerà a la segona temporada de la sèrie Cites, de TV-3 (capítol 8).

Descobriment

Quan David Marcé va pujar per primera vegada al barri on viu, se li va obrir una nova perspectiva de la ciutat. I allò li va agradar. Com a la majoria de persones que arriben a Barcelona des d’un poble, tret que tinguin familiars o amics en barris perifèrics o de més difícil accés –fa relativament poc que el metro arriba al Carmel i la Teixonera–, s’acostuma a ignorar bastant tot el que queda fora de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia. «Jo aquest barri el vaig descobrir llavors. A la Teixonera o al Carmel no hi vas si no hi vius», diu l’actor que interpreta l’expresident Artur Mas al programa 'Polònia' de TV-3, on Marcé també encara el curiós i còmic col·laborador del programa Divendres, de TV-3, Marc Giró.

«Instal·lar-me a la Teixonera va ser com tornar a pagès», afirma David Marcé. Encara que la seva moto sap bé quan és o no és a Esponellà. «El barri té uns desnivells que no te’ls acabes. I el metro, per més a prop que el tinguis, sempre està lluny, pel gran desnivell», comenta el veí, que afronta amb la moto cada tornada a casa en vertical. «Per a actors que tenim més d’una feina, la moto ens permet treballar més», afirma Marcé, que interpreta també Rick, l’ajudant del senyor Pla del Club Super3.

Les vistes des del barri

Notícies relacionades

Sortir a la terrassa del pis on viu i contemplar les elevades vistes de 360º sobre la ciutat és un descans per a Marcé en aquesta vida professional tan agitada i exitosa. Els cims de la Teixonera són un bon lloc per visualitzar-ho tot amb claredat. «Em mola fer vida de barri, com anar al mercat a comprar», expressa l’intèrpret, també al programa 'Polònia' de TV-3, de personatges com el periodista Toni Cruanyes; el cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero; l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i el jutge Santiago Vidal. «Vaig al mercat de la Vall d’Hebron perquè el camí fins allà és més pla», confessa el veí, que és totalment partidari de cobrir la Ronda de Dalt. «Llàstima que aquesta setmana no s’hagi arribat a un acord per cobrir-la. Si es fes, causaria un gran canvi a la Teixonera», considera l’actor, que és membre de la companyia de teatre Dei Furbi, fundada per Gemma Beltran i guanyadora del premi Max 2014 a la millor obra musical amb La flauta màgica.

 Marcé ho explica a pocs minuts de les bateries antiaèries de la Rovira, escenari d’algun capítol de 'Cites'. «Abans era territori sense llei, però ara cada vegada hi ve més gent. Comença a ser massa conegut, però encara és una de les nostres joies del barri», assegura. H