TRANSPORT PÚBLIC

Barcelona supera amb poques incidències la primera vaga del metro durant Alimentaria

Els usuaris no han patit llargues esperes tot i que alguns trens han circulat abarrotats

Diverses parades de la L-5 han hagut de controlar a la tarda l'accés de passatgers per evitar col·lapsos

icoy33672083 barcelona  26 04 2016 huelga de metro  estacion de160426162548

icoy33672083 barcelona 26 04 2016 huelga de metro estacion de160426162548 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

Barcelona ha superat dimarts la primera jornada de vaga del metro de les dues convocades durant la fira Alimentaria sense incidències significatives al matí, encara que a la tarda algunes estacions de la L-5 han sigut intervingudes per evitar col·lapsos de passatgers a les andanes. Però, al contrari del caos de les jornades d'aturada convocades al març durant el Mobile World Congress, quan els usuaris van haver de suportar esperes que van arribar als 40 minuts, el suburbà ha funcionat amb relativa normalitat.

“Només hem hagut d'aplicar regulacions d'usuaris a les estacions de La Sagrera (L-1) i especialment a la L-5, on a la tarda hem intervingut a Sagrada FamíliaSants EstacióHospital Clínic i Diagonal per evitar el perill que suposa un excés de passatgers a les andanes. En aquests casos, els viatgers s'han hagut d'esperar al vestíbul o a l'exterior", ha explicat un portaveu de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Durant les hores que ha durat la protesta al matí (entre les 08.00 i les 10.00 hores) i al a la tarda (entre les 17.45 a 20.00 hores), els combois han circulat amb una freqüència del 50% respecte a una jornada normal. Molts dels turistes que han viatjat en metro al centre de la ciutat ni s'han assabentat que hi havia vaga. "El metro de Londres sempre va més ple", ha comentat una parella d'anglesos.

DISMINUCIÓ D'USUARIS

Notícies relacionades

En aquestes franges horàries, els trens han arribat a les estacions amb intervals d'entre sis i vuit minuts, i en alguns casos anaven bastant més plens de passatgers que en un dia normal. TMB informa que les dades provisionals de validacions de bitllets indiquen que s'ha produït una disminució d'usuaris, atribuïda al fet que els ciutadans han optat per avançar o endarrerir els seus desplaçaments, o bé s'han traslladat amb altres mitjans alternatius de transport. Així, entre les cinc i les vuit del matí el passatge ha sigut lleugerament superior al d'un dia laborable ordinari, mentre que entre les 08.00 i les 09.00 hores, i entre les 18.00 i 19.00 hores, coincidint amb la protesta, el descens d'usuaris s'ha situat en un 25%.

Respecte a les repercussions de la vaga en el trànsit, a primera hora del matí s'ha circulat amb relativa fluïdesa pel centre de la ciutat, sense que es produïssin grans embussos. No ha sigut fins a les deu del matí, hora en què ha obert les portes la fira Alimentaria, quan s'han produït retencions a la Gran Via i en els accessos al recinte firal, degudes en gran part a l'elevat nombre de taxis que es dirigien a la zona.

trànsitretencions a la Gran Via Les jornades de vaga, la tercera onada des de començament d'any després del Mobile i el clàssic entre el Barça i el Reial Madrid disputat a principis d'aquest mes, han sigut acordades per la plantilla del metro pel desacord que mantenen amb l'empresa en la negociació del conveni col·lectiu. Dimecres al matí, els treballadors han convocat una manifestació a les 10.30 a la plaça d'Urquinaona. També per dimecres s'ha acordat vaga amb només un 30% del servei habitual. Les reduccions de circulació estan previstes de 09.00 a 15.00 hores i de 22.00 hores fins al final del servei. A la tarda el metro funcionarà sense incidències.