Vaga de metro en directe

Els treballadors del suburbà tornen a convocar dues jornades d'aturades coincidint amb la fira Alimentaria

Jornada tranquil·la al metro de Barcelona durant la convocatòria de vaga. / FERRAN SENDRA

Jornada tranquil·la al metro de Barcelona durant la convocatòria de vaga.
metro-coscu
 
metro3

/

1
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

Els treballadors del metro tornen aquest dimarts a la càrrega pel desacord que mantenen amb l'empresa en la negociació del conveni col·lectiu. Com va passar a finals de febrer, durant la celebració del Mobile World Congress, i a principis d'aquest mes, en la confrontació entre el Barça i el Madrid, la plantilla del suburbà de Barcelona ha elegit una data clau per convocar dues jornades més de vaga.

En aquest cas es tracta de la fira Alimentaria i les aturades convocades tindran lloc avui i demà dimecres amb una circulació de trens del 50% durant les hores punta (de 8 a 10 del matí i de 17.45 a 20 hores) i del 30% a les hores vall. Es calcula que l'interval de combois serà d'entre 6 i 10 minuts en les hores de més demanda i de 13 a 16 minuts la resta del temps. Obrim un directe per seguir la jornada.


07.20. Plácido, un veí de Vilafranca del Penedès que agafa diàriament aquesta línia per anar a treballar a la Zona Franca, comenta que a aquesta hora el metro circula amb normalitat. No hi ha més demores que altres dies i tampoc es registren aglomeracions.

Notícies relacionades

Transports Metropolitans de Barcelona ja ha advertit els usuaris que aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda  d'un dia normal, especialment en les hores punta, ja que entre les nou i les deu del matí se solen registrar unes 200.000 entrades a la xarxa de metro. Per aquest motiu, TMB recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament.

En tot cas, l'empresa sol·licita als usuaris que utilitzin el metro que segueixin les indicacions que es donin per megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.