Colau defensa l'actuació de la Guàrdia Urbana en el 'cas Garganté'

L'alcaldessa creu que és "prudent" no prejutjar el regidor de la CUP

Ada Colau. /

Ada Colau.
Garganté parla amb el metge que va examinar un manter que va caure durant una persecució de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

/

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha admès aquest dilluns que les imatges d'un vídeo en què apareix una conversa entre el regidor de la CUP Josep Garganté i el metge que l'ha acusat de coaccions no són "agradables", però ha subratllat que ella no pot "prejutjar" el regidor i, en qualsevol cas, ha defensat l'actuació de la Guàrdia Urbana en aquest assumpte.

Al ser preguntada sobre el cas, Colau ha argumentat que, com a alcaldessa, ha de ser "molt prudent" tenint en compte, a més, que aquest assumpte està judicialitzat i ella no pot "prejutjar" l'actuació del regidor de la CUP.

És la primera vegada des de dijous, quan EL PERIÓDICO va oferir les imatges en exclusiva, que es pronuncia Colau. Tampoc ho havia fet cap altre regidor de l'equip de govern, que va delegar en el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, perquè donés explicacions. Divendres, Recasens es va limitar a afirmar que el consistori no té constància que un agent de la Guàrdia Urbana empenyés el manter ferit el 23 de març durant un operatiu de la policia municipal contra la venda ambulant a la Rambla. 

IMATGES SORPRENENTS

"Les imatges del vídeo són sorprenents i no són agradables", ha comentat Colau, incidint, en qualsevol cas que hi ha "diferents versions" sobre els fets i que, en tot cas, serà després del judici quan pugui fer-ne més valoracions.

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Barcelona ha defensat que la Guàrdia Urbana "ha fet el que havia de fer" al posar a disposició del jutjat tota la informació sobre aquest succés i ha ofert la col·laboració del consistori amb la justícia.

Garganté va ser acusat pel metge després d'intentar que tornés a parlar amb el manter ferit a qui havia atès, que li va explicar que havia caigut, com el facultatiu va fer constar en l'informe mèdic. El regidor pretenia que el tornés a escoltar i fes un nou informe en què fes constar que va ser empès per la Guàrdia Urbana.