Garganté: "No dimitiré, no em penedeixo de res i tornaria a fer-ho"

El regidor de la CUP nega haver coaccionat el metge que va atendre un manter ferit

CiU i Ciutadans demanen la dimissió del regidor i que l'alcaldessa doni explicacions

jcortadellas33462073 barcelona 08 04 2016 barcelona el concejal de l160408131417

jcortadellas33462073 barcelona 08 04 2016  barcelona   el concejal de l160408131417
Garganté parla amb el metge que va examinar un manter que va caure durant una persecució de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

/

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El regidor de la CUP Josep Garganté ha negat aquest divendres que coaccionés el metge Josep Gargantéque va atendre un manter perquè canviés l'informe mèdic i atribuís la seva lesió a una empenta i no a una caiguda.

"No dimitiré, no em penedeixo de res i tornaria a fer-ho", ha dit Garganté, que ha afirmat que va parlar amb el metge a instàncies del ferit.

El regidor s'ha mostrat sorprès que l'agent de la Guàrdia Urbana que va gravar els fets amb el seu mòbil no hagués actuat immediatament si considerava que s'estava produint un delicte i seguís gravant per instar després el facultatiu a denunciar.

ATAC A LA CUP 

El que va passar, segons Garganté, és un atac als manters i als que els recolzen. Sobre els fets ha assegurat que el ferit va dir que el va empènyer la Guàrdia Urbana mentre fugia amb altres venedors. Que ell va parlar amb el metge a instàncies del ferit, i que aquest últim va deixar una queixa per escrit al CAP de Peracamps en què deia que havia resultat ferit per l'empenta d'un agent. Una queixa, ha precisat el regidor, que no figura en l'informe policial.

Garganté ha assegurat que la CUP no descarta demanar responsabilitats polítiques segons les explicacions que ofereixi el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.

També ha explicat que una persona de l'equip de govern s'ha posat en contacte amb ell per demanar-li la seva versió dels fets.

CiU I CIUTADANS DEMANEN QUE DIMITEIXI

Les reaccions de l'oposició no s'han fet esperar. El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha demanat la dimissió del regidor. Ho ha dit aquest divendres en una roda de premsa, en què ha assegurat que és "molt greu" que un regidor hagi sigut denunciat per un metge per un cas de coacció, i ha demanat que el govern municipal també demani responsabilitats polítiques al regidor.

Forn ha insistit que a Garganté li interessen poc els manters, i ha afirmat que els utilitza per complir les seves finalitats polítiques: "Amb aquesta mentida ha fet un trist favor a aquestes persones que tenen una problemàtica social que sempre hem tingut en compte", ha explicat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la portaveu adjunta del grup municipal de Ciutadans (C’s) a Barcelona, Marilén Barceló, també ha anunciat que el seu partit demanarà la dimissió de Garganté per la seva actitud "intimidatòria" amb un metge per exigir-li que "manipulés l'informe mèdic".

EL PP, EN FUNCIÓ DE SI HI HA CONDEMNA

També el PP ha abordat el cas. Igual que CiU i Ciutadans, la regidora Àngels Esteller ha reclamat a l'alcaldessa, Ada Colau, que ofereixi “la màxima informació i que l'ajuntament es personi en la causa”. Sobre Garganté, Esteller ha considerat que si el cas acaba en una sentència condemnatòria contra ell, hauria de dimitir. El PSC i ERC han optat per no comentar els fets.