Un cavall, sacrificat al mig del carrer a Sants-Montjuïc

L'animal, que tirava un carruatge turístic, va patir un cop de calor i es va desmaiar

Carruatges pels carrers de Barcelona.

Carruatges pels carrers de Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Un veterinari va sacrificar dijous, dia 13, un cavall afectat per un cop de calor al mig del carrer, al districte de Sants-Montjuïc. L'equí, que tirava un carruatge, es va desmaiar al mig del carrer i s'hi va quedar durant gairebé dues hores. Fins al lloc es van desplaçar efectius de la Guàrdia Urbana, que van obrir diligències per maltractament animal al conductor del carruatge.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Barcelona ha informat que el Departament de Protecció Animal obrirà un expedient al propietari, que traslladarà a la Generalitat per via administrativa.

Davant aquests fets, l'organització animalista FAADA ha posat en marxa una campanya perquè s'eliminin les passejades turístiques en carruatge a Barcelona.

CAMPANYA A CHANGE.ORG

FAADA ha denunciat els fets a través del seu Facebook i ha anunciat que ha iniciat una campanya a Change.orgChange.org per demanar que es prohibeixin aquest tipus de transport per a turistes. "Hi ha altres maneres de conèixer Barcelona sense haver d'explotar cap animal", ha defensat l'entitat animalista.

Notícies relacionades

"Els testimonis informen que els propietaris van intentar a la força que l'animal s'aixequés durant dues hores i que es van negar a trucar a un veterinari que, segons sembla, no volien pagar", ha detallat FAADA a les xarxes socials.

"Els policies que van anar al lloc dels fets també van al·legar no tenir contacte amb veterinaris, i només els veïns van intentar ajudar l'animal donant-li aigua en un intent gairebé impossible d'hidratar-lo", continua el text. Segons els testimonis dels fets, finalment es va avisar un veterinari que "al cap de 10 minuts va decidir sacrificar-lo".