MILLORES AL LITORAL

Les platges de BCN tindran servei de wi-fi gratuït aquesta temporada

La primera prova pilot es porta a terme a la Nova Icària i s'ampliarà ben aviat a la resta

Usuaris a la platja de la Nova Icària, diumenge.

Usuaris a la platja de la Nova Icària, diumenge. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

Les platges de Barcelona tindran servei de wi-fi gratuït aquesta temporada i està previst que el servei s'estengui a totes les platges metropolitanes. Aquesta és una de les principals novetats de la temporada de platja que aquest matí han presentat els responsables de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a la platja de Gavà.

El director d'Espai Públic de l'AMB, Xavier Segura, ha recordat que el proveïment de wi-fi a la platja es va provar la temporada passada amb un projecte pilot a la platja de Viladecans.

"Per aplicar-lo en platges més grans s'han hagut de fer estudis i projectes que permetin fer-lo possible", ha dit Segura, que ha afegit que per proveir de wi-fi el litoral barceloní s'utilitza la xarxa del servei de megafonia.

La primera prova pilot s'està portant a terme a la platja de la Nova Icària de Barcelona i està previst que posteriorment, aquesta temporada, s'ampliï a la resta de platges de Barcelona i, a partir de la pròxima, a les metropolitanes.

"Quan es constitueixin els nous ajuntaments començarem reunions amb ells per poder preparar els projectes de cara a la temporada que ve", ha dit Segura.

SENSORS INTEL·LIGENTS A LES PAPERERES

En la mateixa línia de fer de les platges barcelonines platges intel·ligents, l'AMB ha instal·lat aquesta temporada sensors intel·ligents a les papereres semisoterrades, que permeten detectar el nivell de càrrega i millorar l'eficiència de la recollida de residus que es generen a les platges.

Les dades recollides permeten optimitzar els itineraris de recollida en funció del nivell d'ompliment i reduir l'impacte al medi ambient.

Una altra de les novetats d'aquesta temporada és l'estrena d'una aplicació mòbil que reuneix tots els parcs metropolitans i els seus principals aspectes interessants, com la vegetació o les activitats que s'hi programen.

A través de l'aplicació, els usuaris poden proposar suggeriments i avisar en temps real de les possibles incidències.

Aquest any s'han col·locat al litoral barceloní 52 pantalles d'informació a l'usuari en temps real de nova generació que mostren els minuts que falten per a l'arribada de l'autobús, funcionen amb energia solar i incorporen un sistema d'àudio per a invidents.

Altres novetats d'aquest any són la senyalització del litoral metropolità, l'ampliació de la flota de vehicles de neteja, que incorpora tres camions compactadors, i una eina que permet buidar més papereres en menys temps.

"Amb una sola passada acabem fent tota la feina que abans requeria molta més presència de vehicles", ha dit Segura, que ha afegit que amb la progressiva substitució de les papereres individuals per contenidors semisoterrats "centralitzem la recollida i fem més higiènica i neta la platja".

Segura ha destacat que els nous contenidors "són elements de més capacitat i no requereixen tantes recollides, a més tenen un sensor que indica el nivell d'ompliment i és més difícil que es desbordi".

Notícies relacionades

"Tots aquests elements fan que les platges estiguin més netes i que no hi hagi tanta presència de camions i emissions de CO2", ha dit Segura.

Finalment, aquest any s'han instal·lat 320 noves places d'aparcabicicletes a la sorra, després de la prova pilot que es va portar a terme l'any passat.

Temes:

Wifi