tradicions. GASTRONOMIA

Revetlles amb musclada

Els majoristes del peix de Mercabarna regalen unes 4.500 degustacions  de musclos per recuperar la tradició de consumir-ne a les revetlles d'estiu.

Mercat de la Concepció (Aragó, 313), avui a les 11.30 hores. Sants (Sant Jordi, 6) i Santa Eulàlia (Pareto, 28), demà a les 11.30 hores.

Una de les degustacions celebrades l’any passat.

Una de les degustacions celebrades l’any passat. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

El ritual propi de revetlla de la coca i el cava està cridat a expandir-se abans de l'hora de les postres, multiplicant la tradicional simfonia de sabors que precedeix la tempesta pirotècnica. El seu precursor és el Gremi del Peix de Mercabarna, disposat a fer que el sopar de revetlla s'enriqueixi amb un mol·lusc amb història festiva, el musclo. La campanya Revetlles d'estiu amb musclos i cava arriba a la tercera edició amb artilleria pesant: 4.500 racions que se serviran entre avui i demà en tres mercats barcelonins.

El Gremi de Peixaters de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l'Ebre completen l'ofensiva perquè les musclades d'estiu recuperin el seu pes gastronòmic a les localitats mediterrànies de pescadors. La iniciativa es val d'una arma infal·lible, el tast, després de ressuscitar una antiga recepta de  salsa de Sant Joan de l'àvia del president del gremi de majoristes. Fórmula que, per cert, no és secreta (tomàquet, oli d'oliva, all, bitxo, ceba i musclos) i que s'entrega en un fullet al mateix temps que les degustacions. Després de l'èxit dels dos anys anteriors, aquest any s'amplien les dosis i els mercats participants, encara que els 450 quilos sortiran de les cassoles del cuiner Esteban Montero (de Menjars Cassolans Montero) del mercat de Sants.

Notícies relacionades

Els mercats de la Concepció (avui) i de Sants i Santa Eulàlia (demà) seran els subministradors del platillo, gratuït per al públic, regat amb una copa de cava Segura Viudas i la col·laboració de l'escola d'hoteleria i turisme CETT.

Com a dada final, cal recordar que aquest any la producció del Delta (de textura suau per la confluència d'aigua dolça i salada) serà especialment destacada, amb una previsió de quatre milions de quilos. L'objectiu és acostar el mol·lusc a les estovalles de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, per pocs diners.