festival. CINE, ESPORT I MÚSICA

Surf a la gran pantalla

Més dies, més pel·lícules i més música en la segona edició del Barcelona Surf Film Festival, que se celebra als jardins del Museu Marítim i als cines Girona.

Fotograma de la pel·lícula ’Kwepunha Liberia’, de Sam Bleakley.

Fotograma de la pel·lícula ’Kwepunha Liberia’, de Sam Bleakley.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Després de l'èxit del seu debut, l'any passat, el Barcelona Surf Film Festival aborda la seva segona edició amb diverses novetats. Un programa més extens que s'allargarà fins al dia 13 amb més pel·lícules, un parell d'estrenes mundials, una conferència, un simposi, una sardinada popular i tres seus diferents. Tot plegat, a més, a uns preus bastant ajustats.

Organitzat per Marea Crítica -associació sense ànim de lucre que pretén divulgar la cultura surfera-, el festival es va inaugurar dilluns amb una festa a la sala Apolo. Però és avui quan comencen les seves sessions als jardins del Museu Marítim, on durant tres dies s'oferiran concerts i pel·lícules relacionades amb el surf al preu global de 5 euros. El menú d'avui inclou una conferència sobre l'evolució de les planxes de surf i les seves alternatives (20.00 hores), concert d'Ana & Alicia (21.00 hores) i, a partir de les 22.00 hores, la projecció de Remind me to forget, del nord-americà Jeremy Asher Lynch, i l'estrena mundial de Kwepunha Liberia, que narra el viatge de l'exsurfista i escriptor Sam Bleakley a aquest país africà devastat per la guerra. En el programa de demà destaquen un concert de Johnny Card i l'estrena mundial de Breaking Trought. I divendres, en el mateix escenari, un simposi sobre el futur del surf a Catalunya, les havaneres de Veles i vents i el documental The old, the young & the sea.

Notícies relacionades

Dissabte, el festival es trasllada a la Confraria de Pescadors, on hi haurà una sardinada popular (13.00 hores. 2 euros). I els dies 12 i 13, als cines Girona, amb més projeccions.

Museu Marítim. Drassanes, s/n. Avui, de 20.00 a 0.30 hores. 5 euros. Veg.: www.bcnsurffilmfestival.com