Cine

La Mostra de Films de Dones

Imatge de ’Transmissions 3’, de Marta Vergonyós, que es projecta avui.

Imatge de ’Transmissions 3’, de Marta Vergonyós, que es projecta avui.

1
Es llegeix en minuts

La Mostra Internacional de Films de Dones va ser un festival a l'ús fins a l'any passat, quan va decidir estendre la seva activitat durant diversos mesos. Aquest 2014 repeteix la mateixa estratègia amb un calendari que s'allarga del març al desembre en diferents espais i una cita que destaca per sobre de les altres: cinc dies de projeccions i col·loquis a la Filmoteca (plaça de Salvador Seguí, 1).

Notícies relacionades

La sessió inaugural tindrà lloc avui (de 19.00 a 23.30 h) amb uns vídeos que donen veu a 62 dones del món de la cultura, una sessió sobre la pionera del cine Alice Guy (contemporània dels germans Lumière) i la presència de les directores Marta Vergonyós, que presentarà el seu curt Transmissions 3, i Rachel Noël, de la qual es veurà La meva mare es diu bosc.

Els següents quatre dies (fins diumenge) passaran per Barcelona Estíbaliz Urresola (Adri), Amal Ramsis (cicle de cineastes àrabs), Adèle Tulli (Rebelde menopausia), Ágnes Sós (Stream of love), la Plataforma Territorios Olvidados (Las pieceras: trabajo extradoméstico SA) i Cristina Mora i Neus Ràfols (El barri s'ha de defensar). El certamen s'acabarà diumenge a la plaça de la Filmoteca amb La sal de la tierra (21.30 h). De moment, perquè la mostra segueix fins al desembre amb més activitats. Vegeu: www.mostrafilmsdones.cat