El Govern condemna la violència per Can Vies i ofereix l'"experiència" de les forces de seguretat

"Saben que estem a la seva total disposició", ha emfatitzat Sáenz de Santamaría

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha expressat aquest divendres la condemna "més absoluta" de l'Executiu a la violència desencadenada a Barcelona arran del desallotjament del centre ocupat de Can Vies, i ha ofert a les autoritats de la Generalitat l'"experiència" de les Forces de Seguretat de l'Estat.

Un oferiment sincer, tal com ha dit Saénz de Santamaría en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres, en què ha reiterat la condemna del Govern a la violència i a qualsevol forma d'expressió d'aquesta.

Saénz de Santamaría ha explicat que el ministeri de l'Interior ha ofert a les autoritats de Catalunya i de Barcelona la seva col·laboració per al manteniment de la seguretat ciutadana i l'ordre públic després dels disturbis que s'han originat en protesta pel desallotjament i el començament de la demolició del centre ocupat de Can Vies.

"Saben que estem a la seva total disposició perquè, en cas que així ho desitgin, puguem servir d'ajuda", ha emfatitzat la vicepresidenta, que ha insistit en l'oferiment sincer a la Generalitat i a l'Ajuntament, i a qualsevol altra instància que necessités l'experiència i el treball de les Forces de Seguretat de l'Estat.

Els Mossos van detenir ahir a la nit un total de 23 persones arran dels nous incidents registrats al barri barceloní de Sants per aquesta protesta.

Notícies relacionades

Durant els incidents, grups de joves encaputxats es van enfrontar als agents antiavalots desplegats pel barri, van cremar contenidors i van causar destrosses al mobiliari urbà i a sucursals bancàries, en una de les quals van provocar un incendi.

Segons van indicar fonts policials, Interior ha enviat diverses unitats d'antiavalots, amb un total de gairebé 300 agents, destinats a protegir les institucions de l'Estat a Barcelona.

Temes:

Can Vies