RESTAURANT REÑÉ

Canvi d'inquilí i d'usos

Canvi dinquilí i dusos_MEDIA_1

Canvi dinquilí i dusos_MEDIA_1 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L'antiga Confiteria Reñé no va viure amenaces de la LAU, perquè el pastisser titular del negoci era el seu propietari. El negoci datava del 1892 però el propietari no va trobar relleu entre els seus sis fills, així que va optar per arrendar-lo a un empresari de restauració amb el condicionant de preservar tots els elements històrics. Així, l'ajuntament va imposar la salvaguarda de la façana (on encara posa confiteria), però l'interior també rendeix culte al passat. Com a restaurant acaba de començar una nova etapa sota la batuta d'Amor Mariné. L'empresària ha renovat l'espai respectant els terres de marbre realitzats amb les taules de l'obrador, impressionants mobles de caoba i vidrieres. I explica que ha intentat que els nous elements estiguessin d'acord amb els valors de l'edifici. És un exemple de com ressuscitar un local amb èxit i sense arrasar amb la seva història. La fórmula bascula entre la tapa i la cuina tradicional de Moisès Ibarra, a preus ajustats. «A la gent li agraden els gustos de tota la vida però amb presentació especial i per compartir», explica. A més a  més de guisats amb solera i molta delikatessen pàtria, ofereixen menú de migdia i cuina ininterrompuda que ha conquistat el client local. També s'han reinventat en usos mantenint elements centenaris, l'excamiseria Bonet (regals, a la Rambla), la farmàcia Vilardell (banc, a Pau Claris) i el Geox que relleva a Arcs el Palacio del Juguete ha conservat les vitrines de l'antic local.