debats. 'CIENTÍFICS I CUINERS, CARA A CARA'

Ciència i cuina vis-a-vis

Campus de l¿Alimentació de la UB. Avinguda de Prat de la Riba, 171. Recinte de Torribera. Santa Coloma de Gramenet. 13.00 hores. Gratuït.

Víctor Quintillà, xef amb una estrella Michelin, i Javier Tejada, catedràtic de Física de la UB, obren aquest cicle de diàlegs entre el món acadèmic i el gastronòmic.

Cartell de la primera sessió d’aquest nou cicle de debats.

Cartell de la primera sessió d’aquest nou cicle de debats. /

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

¿Com s'aplica la teoria del big bang a la cuina moderna? ¿Com utilitzen els cuiners la matèria i els atributs del temps en el seu dia a dia? Un físic i un cuiner es trobaran avui per parlar d'aquests temes en el marc del nou cicle Científics i cuiners, cara a cara, un espai de diàleg entre el món acadèmic i el gastronòmic impulsat per la Unitat UB-Bullipèdia, situada al Campus de l'Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet.

El físic és Javier Tejada, catedràtic de la Universitat de Barcelona. El cuiner és Víctor Quintillà, propietari del restaurant Lluerna, distingit amb una estrella Michelin. L'escenari és el Campus de l'Alimentació de Santa Coloma, un recinte universitari on s'imparteixen classes de nutrició i dietètica, de ciència i tecnologia dels aliments, tot plegat sota el segell de la Universitat de Barcelona. El campus també acull la Unitat UB-Bullipèdia, impulsada per El Bulli Foundation.

Notícies relacionades

En la trobada, Tejada i Quintillà tractaran temes com ara la transformació de la matèria i el temps i els ritmes culinaris des de la perspectiva de la teoria del big bang, així com la seva aplicació en les rutines d'un restaurant. També conversaran sobre la importància de l'alimentació en l'envelliment de les persones, i sobre com pot influir l'alimentació en la capacitat d'aprenentatge. Després de la xerrada entre els experts s'obrirà un col·loqui amb el públic assistent.

Aquest nou cicle de divulgació científica neix amb vocació de continuïtat, tot i que encara no té definit el futur programa. L'objectiu amb què va ser concebut, no obstant, és impulsar el coneixement, la innovació i la creativitat en disciplines que es relacionen d'alguna manera amb les ciències dels aliments, la nutrició, la cultura de l'alimentació i la gastronomia.