debats. 'CIENTÍFICS I CUINERS, CARA A CARA'
Ciència i cuina vis-a-vis
Campus de l¿Alimentació de la UB. Avinguda de Prat de la Riba, 171. Recinte de Torribera. Santa Coloma de Gramenet. 13.00 hores. Gratuït.
Víctor Quintillà, xef amb una estrella Michelin, i Javier Tejada, catedràtic de Física de la UB, obren aquest cicle de diàlegs entre el món acadèmic i el gastronòmic.

Cartell de la primera sessió d’aquest nou cicle de debats. /
¿Com s'aplica la teoria del big bang a la cuina moderna? ¿Com utilitzen els cuiners la matèria i els atributs del temps en el seu dia a dia? Un físic i un cuiner es trobaran avui per parlar d'aquests temes en el marc del nou cicle Científics i cuiners, cara a cara, un espai de diàleg entre el món acadèmic i el gastronòmic impulsat per la Unitat UB-Bullipèdia, situada al Campus de l'Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet.
El físic és Javier Tejada, catedràtic de la Universitat de Barcelona. El cuiner és Víctor Quintillà, propietari del restaurant Lluerna, distingit amb una estrella Michelin. L'escenari és el Campus de l'Alimentació de Santa Coloma, un recinte universitari on s'imparteixen classes de nutrició i dietètica, de ciència i tecnologia dels aliments, tot plegat sota el segell de la Universitat de Barcelona. El campus també acull la Unitat UB-Bullipèdia, impulsada per El Bulli Foundation.
Notícies relacionadesEn la trobada, Tejada i Quintillà tractaran temes com ara la transformació de la matèria i el temps i els ritmes culinaris des de la perspectiva de la teoria del big bang, així com la seva aplicació en les rutines d'un restaurant. També conversaran sobre la importància de l'alimentació en l'envelliment de les persones, i sobre com pot influir l'alimentació en la capacitat d'aprenentatge. Després de la xerrada entre els experts s'obrirà un col·loqui amb el públic assistent.
Aquest nou cicle de divulgació científica neix amb vocació de continuïtat, tot i que encara no té definit el futur programa. L'objectiu amb què va ser concebut, no obstant, és impulsar el coneixement, la innovació i la creativitat en disciplines que es relacionen d'alguna manera amb les ciències dels aliments, la nutrició, la cultura de l'alimentació i la gastronomia.
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Cas Koldo El jutge investiga contractes «manipulats» de Pardo de Vera després que l’UCO trobés a casa seva documents sobre el ‘pelotazo’ de les mascaretes
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- Baròmetre sanitari 2025 Un 20% dels espanyols ha necessitat atenció mèdica per problemes de salut mental l’últim any
- Tragèdia a l'aeroport El relat dels viatgers de l'avió que va succionar un home a Milà, ja aterrats a Astúries: "Va venir corrent, va passar per sota i vam sentir una vibració molt forta"
- Els Oscars de les sèries Les millors sèries d’aquest any: coses que els Emmy 2025 no haurien d’oblidar