SANT ANDREU
La Trinitat Vella aposta per l'autoocupació el 2014
Els projectes escollits pel programa de promoció de l'emprenedoria al barri comptaran amb l'assessorament de la Fundació Trinijove i amb microcrèdits de fins a 6.000 euros

María José Acuña (dreta), propietària de la floristeria Nova Anna, que va participar en el programa de Trinijove, amb les clientes Herminia i Rufina. Al seu costat, l’anterior florista, Anna. /
Fins a 6.000 euros a tornar en tres anys. Sense interessos ni necessitat d'avals. Així seran els microcrèdits encarregats de finançar nous projectes empresarials a la Trinitat Vella. Aquestes ajudes econòmiques formen part d'un programa integral que també inclou, entre altres coses, formació i acompanyament tècnic. L'objectiu del programa, amb un pressupost inicial de 45.000 euros, és la promoció activa de l'autoocupació.
Una comissió de gestió i seguiment serà l'encarregada de seleccionar els beneficiaris del programa. Ser major d'edat, tenir el permís de treball per compte propi i presentar un projecte empresarial amb seu al barri de la Trinitat Vella són alguns dels requisits per optar a aquesta nova línia d'ajudes.
En la comissió hi seran representades les quatre parts implicades en el projecte: l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Barcelona Activa i la Fundació Trinijove.
COMBATRE L'ATUR / El punt de partida és el Pla Integral de Trinitat Vella, continuació natural dels projectes socials iniciats pel Pla de Barri. «Una de les principals preocupacions al barri és l'elevada taxa d'atur, i la concessió d'aquests microcrèdits hauria de servir perquè nous projectes empresarials tirin endavant», explica Raimond Blasi, regidor del Districte de Sant Andreu, convençut de «les possibilitats» d'un programa «innovador» a la ciutat.
«45.000 euros pot semblar poca cosa, però podria ser la petita empenta que necessitaven alguns emprenedors per posar en marxa la seva empresa, autoocupar-se i potser generar altres llocs de treball», explica Blasi. La seva idea, continua el regidor, és «mantenir i augmentar en la mesura que sigui possible» aquestes ajudes.
EXPERIÈNCIA CONTRASTADA / La Fundació Trinijove té més de 25 anys d'experiència en l'àmbit de la formació i la inserció sociolaboral. I d'alguna manera, explica la seva directora tècnica, Yolanda Burgueño, «Trinijove ha anticipat respostes» davant les problemàtiques socials que després han estat considerades pioneres i exemplars.
«Des del 2003 hem apostat per la cultura de l'emprenedoria. Ara hi ha molta més gent interessada a arrencar els seus propis projectes, encara que en molts casos és més per necessitat que per convicció», explica la directora tècnica. Pel regidor del districte, «treballar amb entitats de referència» és una garantia.
Notícies relacionadesVUIT SESSIONS / Trinijove impartirà la formació específica i aportarà les aules i instal·lacions de l'entitat per als cursos i el seguiment dels projectes. La metodologia a seguir per part de l'entitat sense ànim de lucre amb oficines al número 17 del carrer del Turó de la Trinitat serà l'habitual. L'única diferència radica en el pressupost aportat pel programa, perquè fins ara no estava en mans de Trinijove concedir cap tipus de crèdit.
El programa per als futurs emprenedors inclou sessions sobre màrqueting, captació de recursos, logística, recursos humans i comptabilitat. «En vuit sessions reben la formació bàsica, que podran complementar amb sessions personalitzades i altres cursos complementaris», explica Burgueño.
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- Cas Koldo El jutge investiga contractes «manipulats» de Pardo de Vera després que l’UCO trobés a casa seva documents sobre el ‘pelotazo’ de les mascaretes