Malvasia 2001, cava dolç
Cellers Freixenet 11 euros

Malvasia 2001, cava dolç_MEDIA_1
Josep Buján, enòleg de les caves Freixenet, forma part dels tècnics que han sabut impulsar el món dels vins de doble fermentació. Premi a la millor trajectòria professional, va ser el primer que em va explicar en què consistia la hiperoxidació dels mostos i la manera com es podien aconseguir caves bruts utilitzant el mètode ancestral.
El domini de totes les tecnologies li ha permès elaborar un cava dolç, molt adequat per a postres, partint de la varietat malvasia coneguda com a subirat parent, que és més neutra, menys aromàtica que la malvasia de Sitges. Amb aquest vi també prepara el licor d'expedició necessari en la segona fermentació, fent-lo envellir en bótes de castanyer. El resultat consisteix en un cava de 50 grams de sucre per litre, amb un agradable gust de fruites dolces més un distintiu toc de vi ranci, provinent de la fusta.
- La nova Casa Blanca Les protestes contra Trump s’estenen per tot els EUA
- La relació post-Brexit La UE, Espanya i el Regne Unit segellen un acord polític històric sobre Gibraltar
- Mesures per al curs vinent Educació restringirà encara més l’ús de mòbils i pantalles als centres
- Tempesta judicial i política Una gravació de Koldo vincula Santos Cerdán amb comissions
- Mobilitat Els taxistes activen una ofensiva contra els VTC a l’aeroport
- Cinc platges de la Costa Brava per gaudir abans de l'arribada de l'estiu
- Ciència La mapa més gran de l’univers ja és a la xarxa: una finestra inèdita a l’origen i evolució de les galàxies
- Drets laborals Miguel Benito, expert en dret laboral, explica quina és la temperatura màxima a la qual ha d’estar el teu centre de treball: “És il·legal treballar amb aquesta calor”
- Accident aeri Un avió amb 242 passatgers amb destinació a Londres s'estavella durant l'enlairament en una ciutat de l'Índia
- Relacions entre socis ERC admet que la negociació sobre finançament està «alentida» i en culpa Montero