Malvasia 2001, cava dolç

Cellers Freixenet 11 euros

Malvasia 2001, cava dolç_MEDIA_1

Malvasia 2001, cava dolç_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
MIQUEL SEN

Josep Buján, enòleg de les caves Freixenet, forma part dels tècnics que han sabut impulsar el món dels vins de doble fermentació. Premi a la millor trajectòria professional, va ser el primer que em va explicar en què consistia la hiperoxidació dels mostos i la manera com es podien aconseguir caves bruts utilitzant el mètode ancestral.

El domini de totes les tecnologies li ha permès elaborar un cava dolç, molt adequat per a postres, partint de la varietat malvasia coneguda com a subirat parent, que és més neutra, menys aromàtica que la malvasia de Sitges. Amb aquest vi també prepara el licor d'expedició necessari en la segona fermentació, fent-lo envellir en bótes de castanyer. El resultat consisteix en un cava de 50 grams de sucre per litre, amb un agradable gust de fruites dolces més un distintiu toc de vi ranci, provinent de la fusta.