OBITUARI

Mor l'arquitecte i urbanista Manuel de Solà-Morales

El pare del Moll de la Fusta i L'Illa Diagonal ha mort als 73 anys

Manuel de Solà-Morales.

Manuel de Solà-Morales.

1
Es llegeix en minuts

Manuel de Solà-Morales, un dels pares de l'olímpica transformació de Barcelona, arquitecte iurbanista, ha mort a l'edat de 73 anys. Nét de l'arquitecte modernista Joan Rubió i fundador el 1968 del Laboratori d'Urbanisme de Barcelona, Solà-Morales deixa una herència arquitectònica molt personal a la ciutat i en bona part d'Europa.

Notícies relacionades

Va ser, en companyia d'altres col·legues de professió, el responsable de la titànica tascad'obrir Barcelona al mar. Seu és el segell delMoll de la Fusta. Amb posterioritat, del seu estudi va sortir el que al seu moment va ser batejat amb afecte com el gratacel més baix del món,L'Illa Diagonal, un dels centres comercials més ben integrats a la trama urbana de Barcelona. Més recentment ha deixat la seva personal firma en el projecte de reforma de l'antic recinte militar de Sant Andreu.

La seva trajectòria professional va brindar a Solà-Morales una llarga llista de reconeixements institucionals. Va guanyar el Premi Internacional d'Urbanisme el 1983, La Biennal d'Arquitectura Espanyola i el Premi FAD el 1994 i, el 2009, li va ser concedida la Creu de Sant Jordi.