NEPAL. VOLTA AL MÓN SENSE SORTIR DE BARCELONA (4)

Expedició al Nepal a BCN

No s'ha d'anar lluny per descobrir altres pobles i països. La multiculturalitat de Barcelona permet disfrutar d'un dia a l'estranger sense travessar fronteres ni pujar a un avió

L’estàtua de Buda presideix el restaurant Anna Purna.

L’estàtua de Buda presideix el restaurant Anna Purna. / JONATHAN GREVSEN

2
Es llegeix en minuts
EVA VERA
BARCELONA

Pujar la desena muntanya més alta del món (a 8.091 metres sobre el nivell del mar) només és possible des del Nepal, però al carrer de París, 161, Barcelona ofereix un altre Anna Purna, un de més amable i segur. Narmil va decidir obrir aquest restaurant de cuina nepalesa fa un parell d'anys. Va arribar des del Nepal amb el desig de descobrir als barcelonins els sabors més autèntics de la seva gastronomia.

En un ambient elegant i exòtic es pot degustar el plat estrella del Nepal, el momo, pasta farcida de carn cuinada al vapor. L'establiment obre de dilluns a dissabte, de 12.00 a 16.00 hores, i tanca el diumenge. Els chowmein, que són els noodles del Nepal, són un altre plat popular, igual que l'arròs, el rei de la seva gastronomia.

Encara que a molts els estranyi perquè es tracta d'una fruita exòtica de cultiu en llocs tropicals, el mango també és un producte típic de les receptes nepaleses. A Namaskar Nepal, s'hi troben els gelats de mango més bons de Barcelona. A mitja tarda i per fer baixar el dinar, que no falti un bon te rebaixat amb llet de iac o amb espècies com el cardamom, si es prefereix un lleuger toc picant. A Hola Nepal tenen experiència elaborant-lo i el serveixen amb un amablenamasté, la seva salutació.

Notícies relacionades

Conèixer el Nepal també és descobrir un país poc desenvolupat amb un índex de pobresa que afecta el 80% de la població. Per conèixer de prop la seva realitat, l'exposició itinerant de l'artista Bet-Sabè RibasEls oblidatsretrata la realitat que viuen molts nens del país. De cada cent, tres pateixen una discapacitat física o psíquica, a causa de la pobresa i la falta de recursos. El tractament de les fotografies respira delicadesa i intel·ligència. Un bonic treball que podran admirar els amants del fotoperiodisme. En aquests moments és a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) però tenen previst tornar a Barcelona ben aviat.

Per acabar, unsouvenirde record. A Himalayan Paradise venen tota mena d'artesania. És el primer centre de Barcelona especialitzat en l'Himàlaia. Les matèries primeres dels seus productes són d'origen local i destinen part dels beneficis a l'ajuda i cooperació amb el Nepal i el Tibet. Des de tes fins a cosmètics, llibres, música, bols tibetans, roba i complements i productes per a la llar. Es poden adquirir peces antigues de bijuteria a la botiga Tribal Area.