gastronomia / TENDÈNCIES URBANES
La temptació de la carn a BCN
En els últims mesos nous restaurants formen part del mapa barceloní del paladar, amb el denominador comú de rendir culte a la carn en la seva esplendor, sigui crua o cuinada. I amb denominació d'origen i varietat de races.

Filet a punt per prendre a Puerto Madero. /
Sucumbir no és pecat. Per sort, perquè la temptació de la carn manté sobreexcitats en els últims temps els addictes a un bon filet. A més novetats de qualitat més dificultat en l'elecció, ja que els restaurants per a carnívors que s'han incorporat a la ruta barcelonina de l'estómac (sense fons) competeixen en denominacions d'origen, talls, bon servei i un entorn a l'altura del menjar. La seva moderada aportació calòrica i l'auge de les dietes proteiques aviven l'assumpte. A la capital catalana no han faltat mai establiments de carta variada on engolir bons filets, entrecots, mitjanes i altres. A saber: Taktika Berri, Igueldo, Ipar-Txoco, Can Vallès, O'Retorno, Alba Granados, San Telmo, Patagonia, O Meu Lar...
Però en l'últim any s'han obert pas espais hiperespecialitzats en carn, rendits a la vedella, nacional o importada, on als quirats de la carn se suma una fumejant graella. Entre les incorporacions destaquen singularitats com Beef-shop, amb sushi de carn de diversos orígens (passeig de Gràcia, 53. Tel.: 93 467 46 85).
ARGENTINS / Irrompen argentins rodons, com el 9 Reinas (València, 267. Tel.: 93 272 47 66), obert a final del 2010 per un grup d'amics associats amb l'objectiu d'aportar «la qualitat de servei i atenció» que enyoraven. Volen ser «el referent argentí de Barcelona», destaquen, amb una carta que divideix la carn per procedències: Nebraska, Argentina i Irlanda, diferents talls i un gran repertori d'entrants com empanades argentines, formatge provolone, botifarrons, pastes i amanides, a un preu mitjà a la carta d'uns 35 euros en un elegant local.
La mateixa nacionalitat marca la proposta de Puerto Madero (París, 175. Tel.: 93 519 35 23), una joia impulsada fa només uns mesos per Pedro Gutiérrez i Yann Raviscioni, després d'una llarguíssima experiència de rostits domèstics argentins. «No enteníem per què era tan car menjar una bona carn a Barcelona i vam voler obrir un local amb bon producte a un preu raonable». Les seves opcions van de la vedella gallega a l'argentina, encara que l'entrecot de Nebraska, com a suggeriment, guanya punts, diuen. ¿El més demanat? El filet, potser per les seves generoses dosis. Però també receptenasado,vacío,entrañai altres a qualsevol carnívor. La novetat és que les seves empanades i tapes permeten fer àpats informals a preu anticrisi. Amb carn, la factura se situa al voltant dels 26 euros de mitjana, i també hi ha menú de migdia de 12,80. La clau és la seva graella, el gènere i els graus de cocció, diuen.
MULTIESPAI / A Casa Paloma (Casanova, 209. Tel.: 93 200 82 96, preu mitjà, 40 euros), el primer que enamora és l'espai. I després s'ha d'elegir entre les seves carns Angus, Simiental o Frisian, Wagyu i Vaca rossa gallega. I és que per a ells l'important no és la procedència sinó la raça i la maduració de la carn, de fins a 60 dies. El projecte dels socis Enrique Valentí, Jordi Gotor i Cristina Cusí es completa amb una impressionant barra de tàrtars preparats amb una precisió d'alquimista.
Notícies relacionadesLa cara més popular del
booml'exhibeix AN Group, que aposta per un estil patri i recrea el potencial carni d'una masia catalana en el seu sisè establiment acabat d'obrir al centre Arenas Barcelona (Tel: 93 425 35 43) sempre ple, pel seu preu mitjà de 22 euros, els seus maratonians horaris i la seva poderosa brasa de carbó, també per daurar el be, el conill i altres carns d'origen més patri, coronades amb allioli.
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Tall de llum Una avaria deixa 1.200 abonats sense electricitat durant tota la nit a Barcelona
- Dos morts en un incendi agrícola a la Segarra
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Sèries 'Desaparegut', el fenomen que ha arribat al número 1 de Netflix: "Mai m’hauria imaginat que l’èuscar m’obriria camí com a actor"
- La UE debatrà de nou l’oficialitat del català el 18 de juliol
- Joan Carles I es reivindica amb unes memòries després de cinc anys d’‘autoexili’
- La consellera de Salut, en contra d’ampliar el Prat
- Els convocants afirmen que tres de cada quatre jutges i fiscals secunden l’aturada