gastronomia / TENDÈNCIES URBANES

La temptació de la carn a BCN

En els últims mesos nous restaurants formen part del mapa barceloní del paladar, amb el denominador comú de rendir culte a la carn en la seva esplendor, sigui crua o cuinada. I amb denominació d'origen i varietat de races.

Filet a punt per prendre a Puerto Madero.

Filet a punt per prendre a Puerto Madero. / JAVIER CORSO

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

Sucumbir no és pecat. Per sort, perquè la temptació de la carn manté sobreexcitats en els últims temps els addictes a un bon filet. A més novetats de qualitat més dificultat en l'elecció, ja que els restaurants per a carnívors que s'han incorporat a la ruta barcelonina de l'estómac (sense fons) competeixen en denominacions d'origen, talls, bon servei i un entorn a l'altura del menjar. La seva moderada aportació calòrica i l'auge de les dietes proteiques aviven l'assumpte. A la capital catalana no han faltat mai establiments de carta variada on engolir bons filets, entrecots, mitjanes i altres. A saber: Taktika Berri, Igueldo, Ipar-Txoco, Can Vallès, O'Retorno, Alba Granados, San Telmo, Patagonia, O Meu Lar...

Però en l'últim any s'han obert pas espais hiperespecialitzats en carn, rendits a la vedella, nacional o importada, on als quirats de la carn se suma una fumejant graella. Entre les incorporacions destaquen singularitats com Beef-shop, amb sushi de carn de diversos orígens (passeig de Gràcia, 53. Tel.: 93 467 46 85).

ARGENTINS / Irrompen argentins rodons, com el 9 Reinas (València, 267. Tel.: 93 272 47 66), obert a final del 2010 per un grup d'amics associats amb l'objectiu d'aportar «la qualitat de servei i atenció» que enyoraven. Volen ser «el referent argentí de Barcelona», destaquen, amb una carta que divideix la carn per procedències: Nebraska, Argentina i Irlanda, diferents talls i un gran repertori d'entrants com empanades argentines, formatge provolone, botifarrons, pastes i amanides, a un preu mitjà a la carta d'uns 35 euros en un elegant local.

La mateixa nacionalitat marca la proposta de Puerto Madero (París, 175. Tel.: 93 519 35 23), una joia impulsada fa només uns mesos per Pedro Gutiérrez i Yann Raviscioni, després d'una llarguíssima experiència de rostits domèstics argentins. «No enteníem per què era tan car menjar una bona carn a Barcelona i vam voler obrir un local amb bon producte a un preu raonable». Les seves opcions van de la vedella gallega a l'argentina, encara que l'entrecot de Nebraska, com a suggeriment, guanya punts, diuen. ¿El més demanat? El filet, potser per les seves generoses dosis. Però també receptenasado,vacío,entrañai altres a qualsevol carnívor. La novetat és que les seves empanades i tapes permeten fer àpats informals a preu anticrisi. Amb carn, la factura se situa al voltant dels 26 euros de mitjana, i també hi ha menú de migdia de 12,80. La clau és la seva graella, el gènere i els graus de cocció, diuen.

MULTIESPAI / A Casa Paloma (Casanova, 209. Tel.: 93 200 82 96, preu mitjà, 40 euros), el primer que enamora és l'espai. I després s'ha d'elegir entre les seves carns Angus, Simiental o Frisian, Wagyu i Vaca rossa gallega. I és que per a ells l'important no és la procedència sinó la raça i la maduració de la carn, de fins a 60 dies. El projecte dels socis Enrique Valentí, Jordi Gotor i Cristina Cusí es completa amb una impressionant barra de tàrtars preparats amb una precisió d'alquimista.

Notícies relacionades

La cara més popular del

booml'exhibeix AN Group, que aposta per un estil patri i recrea el potencial carni d'una masia catalana en el seu sisè establiment acabat d'obrir al centre Arenas Barcelona (Tel: 93 425 35 43) sempre ple, pel seu preu mitjà de 22 euros, els seus maratonians horaris i la seva poderosa brasa de carbó, també per daurar el be, el conill i altres carns d'origen més patri, coronades amb allioli.