Anar al contingut

el futur d'una finca simbòlica de sant gervasi

L'ajuntament li demana a Núñez i Navarro que desencalli la Rotonda

Urbanisme envia un requeriment a la propietat en què l'insta a iniciar l'obra

Per canviar el pla d'oficines a hotel, com vol Trias, caldria tramitar una altra llicència

CARLOS MÁRQUEZ DANIEL
BARCELONA

L'equip d'Urbanisme en funcions viu moments de transició en què tant li toca omplir capses de cartró amb les seves pertinences com atendre les últimes qüestions abans de cedir el ceptre al nou comandament de CiU. Una de les tasques pendents, gairebé una qüestió d'orgull, és el futur de la Rotonda. Després que el propietari d'aquest llegendari edifici de Sant Gervasi no complís l'acord verbal de començar les obres abans de dos mesos atès el delicat estat de l'immoble -el termini finalitzava a finals de març-,

l'ajuntament acaba d'enviar-li un requeriment escrit perquè d'una vegada per sempre comenci a modelar el nou edifici d'oficines.

Segons un portaveu municipal, Núñez i Navarro, que va adquirir la finca el 1999 per 2.500 milions de pessetes, no ha respost la carta. «No ens ha arribat cap justificant de recepció», lamenta aquesta veu consistorial, sense amagar cert to de desaprovació. El silenci de la immobiliària que dirigeix Josep Lluís Núñez es pot interpretar de moltes maneres, cap d'elles excloent de l'altra. Pot veure's com un intent de deixar passar els dies fins que es produeixi el canvi de Govern, ajornat per un recurs del PP a la recerca del novè regidor. Pot ser que les dues demandes interposades per la Plataforma Salvem la Rotonda hagin entendrit l'expresident del Barça fins al punt de portar-lo a esperar una resolució judicial que avali el permís municipal. Potser és tan simple com apel·lar a la voracitat de la crisi. Hi ha qui, sense aportar proves, assegura que una Conselleria hauria mostrat interès a instal·lar-se a l'avinguda del Tibidabo fins que el sentit comú i la debilitat de les arques públiques van obligar a desistir d'aquesta idea. També es parla de problemes estructurals que haurien disparat el pressupost: un templet més inestable del que s'esperava, uns esgrafiats de la façana difícils de recuperar o una cara bastida esquelet capaç de sostenir l'edifici protegit pel patrimoni municipal mentre la resta de la finca

-inclòs el tros afegit per l'arquitecte Enric Sagnier en la dècada dels anys 30- s'enderroca per deixar espai al nou immoble i a les cinc plantes subterrànies de pàrquing.

RECUPERAR L'ESSÈNCIA / En aquestes circumstàncies, el futur de la Rotonda pot ser que resideixi en l'habilitat dialèctica de Xavier Trias. El futur alcalde de Barcelona conversava en campanya amb aquest diari i avançava la seva intenció d'asseure's amb Núñez -«el conec des de fa molts anys», precisava- per intentar convèncer-lo que la casa que el doctor Salvador Andreu va encarregar el 1906 ha de recuperar el seu ús com a hotel, tal com la mateixa immobiliària va prometre quan la va comprar. «Aquí no fan falta oficines», se sincerava el candidat de CiU. Fonts de la companyia asseguren que cap gran cadena hotelera ha mostrat el seu interès per l'edifici, però admeten que «tot és possible».

Si Trias convenç Núñez, la llicència atorgada el 21 de gener per l'ajuntament sortint no seria vàlida, cosa que obligaria a iniciar els tràmits una vegada més -pla especial, projecte executiu, petició de la llicència...- i endarrerir la regeneració de la Rotonda fins a una data impossible de precisar. Mentre la reunió no es produeix, l'empresa assegura que ja treballa en l'adjudicació de la bastida i que l'obra, malgrat que no es percebi, ja escalfa motors als despatxos.

0 Comentaris
cargando