OPERACIÓ POLICIAL

Cau una banda que manipulava a BCN caixers automàtics

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra van informar ahir de la detenció de dues persones en una operació que ha permès desarticular un grup que copiava targetes de crèdit instal.lant teclats i ranures falsos en caixers automàtics de Barcelona. Segons les mateixes fonts, aquest sistema els havia permès obtenir més de 300.000 euros des del mes d'abril passat, provinents dels comptes d'un centenar de persones. Aquesta xifra podria ser molt superior, perquè encara no s'ha analitzat tot el material que s'ha intervingut.

Els dos suposats integrants de la banda detinguts de moment pels mossos són Boris A. P., de 38 anys, i Rangel S. A., de 33, tots dos nascuts a Bulgària. També s'ha identificat els altres dos membres de la xarxa, de la mateixa nacionalitat, als quals s'està buscant.

Notícies relacionades

Els membres del grup desarticulat instal.laven teclats falsos als caixers automàtics i, posteriorment, copiaven les targetes dels clients a través de dispositius electrònics i gravadores. Gràcies a aquest sistema, que també els permetia conèixer el número secret, aconseguien consumar reintegraments fraudulents de diners. Els delinqüents podien treure diners lliurement dels comptes dels usuaris afectats, en quantitats de fins a 1.200 euros per compte.

Segons la policia autonòmica, els detinguts buscaven caixers d'un model concret perquè hi encaixessin els dispositius de còpia preparats. Sembla que l'organització va actuar almenys en set entitats bancàries diferents, a les quals van aconseguir instal.lar, sense que fossin detectats, els teclats i les ranures falses on s'introdueixen les targetes. El grup actuava ràpidament, ja que deixava els dispositius instal.lats unes hores i els retirava poc després perquè no els descobrissin.