ATRACAMENT FRUSTRAT

El fiscal demana 22 anys per a 'Dieguito el Malo' per l'assalt a un Caprabo

1
Es llegeix en minuts
M. N. / BARCELONA

Per a desgràcia de Juan Diego Redondo Puertas, més conegut com aDieguito el Malo, la presó seguirà sent per molt temps casa seva. El fiscal sol.licita 22 anys de presó per l'atracament frustrat amb ostatges que aquest veterà atracador de 47 anys va protagonitzar en un supermercat Caprabo del carrer de Ganduxer, el 23 de novembre passat.

En el seu escrit, al qual ha tingut accés aquest diari, el fiscal acredita sis delictes de detenció il.legal i per cada un d'ells sol.licita tres anys i quatre mesos de presó. A més, sol.licita dos anys més de presó per tinença il.lícita d'armes. La sol.licitud és tan elevada perquè els fets són qualificats de segrest i no de robatori amb violència.

Dieguito el Malofeia tres mesos que s'havia fugat de Can Brians --no va tornar d'un permís penitenciari-- quan es va colar al supermercat per la porta del magatzem. El fiscal entén que l'actuació de l'atracador es va realitzar en tot moment en connivència amb el treballador del súper Marcos V. L., per a qui, malgrat haver negat que hi va participar, sol.licita 20 anys de presó.

Armat amb una pistola semiautomàtica de nou mil.límetres parabellum amb sis cartutxos al carregador,Dieguito el Malova entrar al súper i va retenir sis treballadores, primer en un magatzem i després en un bany. L'atracador va esperar l'arribada de l'encarregat perquè obrís la caixa forta, però, en vista que el responsable no apareixia, una hora i mitja després d'iniciar la seva aventura va decidir alliberar les ostatges i abandonar el comerç camuflat entre els treballadors, però no ho va aconseguir.

L'endemà els Mossos van detenir el treballador Marcos V. L., de 23 anys, acusat de ser còmplice necessari per a l'atracament. No obstant, niDieguito el Maloni el jove van reconèixer haver mantingut cap tipus de relació anterior. El vell delinqüent va assegurar que va elegir el súper per casualitat i que va actuar sol.

Notícies relacionades

UN LLIBRE A LA PRESÓ

Des d'aleshores,Dieguito el Maloestà a Can Brians, on prepara el seu pròxim llibre i manté una intensa correspondència amb diversos amics de l'exterior. Un d'aquests coneguts, amb qui va parlar al juliol, va assegurar que l'atracador estava "completament penedit" i que no tenia intenció de segrestar a ningú, només de robar.