Nova mobilitat

TMB planeja oferir un servei de patinets elèctrics a Barcelona

El Pla Estratègic 2025 aposta per oferir «serveis a la mobilitat» més enllà del metro i el bus

Un joven circula en patinete eléctrico por el carril bici de carrer Provença, en Barcelona.

Un joven circula en patinete eléctrico por el carril bici de carrer Provença, en Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) vol ampliar la seva activitat cap als vehicles de mobilitat personal compartits, els patinets elèctrics, i el repartiment de mercaderies. Així es contempla en el Pla Estratègic 2025, que busca suposar «un canvi històric» de l’empresa.

«El nou pla té com a punt de partida un canvi important en la concepció i missió de TMB. Fins ara hem sigut una empresa de transports i ara volem ser una empresa de serveis a la mobilitat», ha destacat Alarcón.

També ha assenyalat que TMB vol potenciar la intermodalitat obrint la porta a nous serveis de mobilitat individual i compartida com el ‘sharing’ i el transport de mercaderies.

Així mateix, TMB ha constituït un Consell Assessor que participarà en l’elaboració del seu Pla Estratègic 2025, actualment en curs. L’objectiu principal d’aquest nou òrgan consultiu és afavorir un diàleg permanent «amb els grups d’interès del seu entorn» que contribueixi a millorar la gestió de l’empresa.

Un canvi de concepció

«Amb aquest pas, des de TMB posem velocitat de creuer per abordar un procés de reflexió dins de la companyia que ens permeti identificar els reptes de futur i definir quina és la direcció que volem emprendre d’aquí l’any 2025», ha dit Alarcón.

Per a això, TMB ha creat un consell assessor integrat per agents socials i econòmics de la ciutat que col·laboraran en l’elaboració del Pla Estratègic 2025, entre els quals hi ha els màxims dirigents de patronals, sindicats, del Port de Barcelona i de l’aeroport, entre d’altres.

Notícies relacionades

Per a la presidenta de la companyia, el nou pla «té com a punt de partida un canvi en la concepció i missió de TMB» i significarà «un canvi històric». Alarcón ha comentat que aquesta transició es vol portar a terme «aprofitant els beneficis i avantatges de les noves tecnologies i treballant-lo des del consens i la transversalitat».

Aquest és un dels projectes principals inclosos en el document que s’està acabant d’elaborar i que està previst que estigui a punt en dos mesos, segons ha indicat la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, acompanyada del conseller delegat de la companyia, Gerardo Lertxundi.