PRESENTACIÓ A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Les primera bicicleta elèctrica metropolitana comença a rodar

El nou servei de mobilitat sostenible impulsat per l'AMB arrenca en 12 municipis

ebicibox

ebicibox

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat aquest matí a Esplugues de Llobregat un nou servei emmarcat en la seva estratègia per promocionar la bicicleta com un transport urbà i metropolità habitual. L’E-Bicibox arrenca en 12 municipis amb una flota inicial de 300 bicicletes elèctriques d’ús compartit i 45 mòduls o aparcament segurs amb unes 14 places cada una.

Els usuaris d’aquest servei hauran de recollir i tornar les bicicletes als mòduls E-Bicibox, però podran fer alguna parada als mòduls de Bicibox, un servei que permet aparcar de forma segura bicicletes privades i amb presència en uns 19 municipis metropolitans. Cada servei, això sí, requereix la seva pròpia targeta.  L’abonament de l’E-Bicibox inclou una quota anual de 30 euros a l’anyquota anual de 30 euros a l’any i una tarifa segons franges temporals d’ús.  

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, confia en l’èxit d’un servei que complementa el servei d’aparcaments segurs en funcionament des del juliol del 2011. “Bicibox s’ha convertit en poc temps en un referent de la mobilitat sostenible perquè un dels problemes que més preocupava els usuaris eren els robatoris. Ara, engeguem aquesta bicicleta elèctrica compartida perquè tenim una orografia complicada i perquè no tothom té una bicicleta”, ha explicat Poveda, que ha remarcat que es tracta de facilitar l’ús de formes de transport públics alternatives al cotxe, que ocupa el 70% de l’espai públic i és el principal responsable de la contaminació de l’aire que respirem.

Notícies relacionades

L’AMB activarà una campanya informativa en els pròxims dies per donar a conèixer aquest nou servei, operatiu entre les 7.00 i les 24.00 hores els set dies de la setmana i 365 dies a l’any. L’horari, expliquen fonts municipals, es podria adaptar en un futur en funció de la demanda i del seu ús. Fonts de l’empresa gestora del servei, Movement, expliquen que totes les bicicletes elèctriques d’E-Bicibox estaran geolocalitzades en tot moment i això permetrà fer un estudi del comportament dels usuaris i conèixer les rutes més comunes.

El servei s’ha posat en marxa en els següents municipis metropolitans: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. En les pròximes setmanes arribarà a Sant Cugat del Vallès. L’objectiu de l’AMB és ampliar el servei i cobrir tots els municipis metropolitans en un futur.