Inaugurat el primer carril bici entre Esplugues i Barcelona

La via que enllaça el Barcelonès amb el Baix Llobregat té 890 metres i ha costat 1,7 milions

Pilar Díaz i Antoni Poveda circulen pel nou carril bici.

Pilar Díaz i Antoni Poveda circulen pel nou carril bici. / Alex Recolons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'Ajuntament de Barcelona i el d'Esplugues de Llobregat han inaugurat aquest dilluns el carril bici de 890 metres que connecta el Baix Llobregat i Barcelona, amb una despesa total d'1.733.333 euros.

El vicepresident de Mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda, ha explicat davant els mitjans que la nova via -promoguda i liderada per l'AMB i que surt des del parc Cervantes a la Diagonal i arriba fins a l'avinguda Països Catalans d'Esplugues de Llobregat- és "una infraestructura fonamental per connectar els dos municipis".

"Existeix una autopista i una autovia que els connecten, però hi ha poques infraestructures pensades per als vianants i ciclistes", ha lamentat Poveda, que també ha afegit que el nou carril serveix per fer accessible la mobilitat per a més d'habitants.

Ha anunciat que aquesta iniciativa és "un pas més per a la construcció d'una àrea metropolitana 100% pedalable", a què la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha apuntat que es tracta d'una nova mesura més sostenible i segura.

Connexions metropolitanes

Vidal ha assegurat que l'obra ha suposat "un gran esforç entre les administracions implicades però ha valgut la pena", i ha explicat els tres objectius assolits amb el nou carril: la creació de noves infraestructures per fer circular les bicicletes, el desdoblament dels carrils bici i les connexions metropolitanes.

Ha assegurat que la infraestructura segueix l'estratègia de "prioritzar els moviments no motoritzats que són més sostenibles i segurs", i ha expressat la seva confiança en l'èxit del nou carril, que segons ha assegurat, facilitarà l'entrada i sortida entre municipis d'una forma diferent.

Notícies relacionades

L'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha assenyalat que el carril "és un fet històric", ha celebrat la presència de grups polítics, entitats i plataformes socials a la inauguració, i ha assenyalat que era una necessitat vital per als veïns del seu municipi.

I ara, Sant Just

Díaz ha dit que els municipis d'Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern estan treballant conjuntament amb l'AMB per portar a terme la continuació del carril bici des de l'avinguda Països Catalans, Laureà Miró i la carretera Reial, per aconseguir "un carril continu entre les dues comarques".

Temes:

Bicicletes