TRIBUNA

Aprofitar el potencial

1
Es llegeix en minuts
Jaume Collboni
Jaume Collboni

Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

ver +

Reactivar l'economia per generar ocupació i reduir desigualtats. Aquest és el ferm compromís que l'Àrea Metropolitana de Barcelona té en el seu nou mandat. Per aquest motiu vam crear el 2015 l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, amb l'objectiu d'aprofitar tot el potencial metropolità i posar-lo al servei de la ciutadania.

Som conscients que si volem donar una resposta exitosa als reptes que compartim, és necessari que ho fem a escala metropolitana, coordinant esforços i recursos per multiplicar l'impacte. Així és com actuen les principals metròpolis globals i Barcelona reuneix les condicions per fer-ho. Per això, en aquest mandat mobilitzarem 30 milions d'euros en plans d'ocupació, que tenen per objectiu impulsar la creació de llocs de treball, en quantitat i qualitat. Posem l'èmfasi en aquells col·lectius més vulnerables i prioritzem les persones excloses pels efectes de la crisi.

Els municipis no tenim totes les competències ni els recursos que desitjaríem, però també és cert que les administracions locals hem de ser capaces d'aprofitar el potencial econòmic, el talent i el teixit productiu per generar les condicions necessàries que permetin accelerar la recuperació.

Notícies relacionades

A la vegada, hem de rendir comptes de com utilitzem aquests recursos i avaluar els resultats de les accions anteriors. Així estem construint una AMB amb vocació de servei directe, amb tot el seu potencial en marxa.

VICEPRESID. DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC I SOCIAL DE L’AMB