GETAFE-BARÇA, DIUMENGE 21.30 H.

Xavi cataloga Ansu Fati de «patrimoni del club, present i futur»

Xavi cataloga Ansu Fati de «patrimoni del club, present i futur»

Valentí Enrich

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb 13 jugadors inscrits a la Lliga començava la roda de premsa de Xavi Hernández. Els mateixos de la setmana passada, de l’anterior i del mes de juliol. Però amb dos canvis.

Havien desaparegut Ousmane Dembélé, traspassat definitivament aquest dissabte, i Franck Kessié, que dijous va marxar a l’Aràbia Saudita. Els havien substituït Ronald Araujo i Ilkay Gündogan, els dos primers que va poder afegir el Barça després del cobrament de les vendes. Xavi confiava que fins al moment de sortir cap al camp del Getafe, aquest diumenge a les 21.30 hores, «la major part de la plantilla» estiguessin inscrits.

No hi seran tots. Els jugadors amb fitxa del filial podran ser utilitzats amb normalitat (el porter Ander Astralaga, els defenses Alejandro Balde i Álex Valle, el davanter Lamine Yamal...) i ampliar la convocatòria. La inscripció serà gradual en ordre d’importància que concedeixi l’entrenador, a l’estrena de lliga, davant el Getafe de José Bordalás del qual es pot esperar tot –«és un equip camaleònic», va dir Xavi de les seves variants tàctiques– menys afabilitat.

Notícies relacionades

El tècnic blaugrana s’expressava amb molta prudència davant l’evident provisionalitat que afecta l’equip, amb tants jugadors per inscriure i la incertesa que s’abat sobre diversos futbolistes. Fins i tot d’entre els 13 fixos. Només es va expressar «amb contundència», com li requeria la pregunta, davant el futur d’Ansu Fati.

«És patrimoni del club, present i futur», va assegurar, per, instants després, afegir. «Després el mercat dirà, perquè hi ha mercat fins al 31 d’agost», injectant el punt de debilitat que ataca el club, incapaç de blindar la seva plantilla en la vigília de l’inici de la Lliga, com qualsevol equip menor que pogués ser saquejat per un gran.