El Barça s’emporta Oriol Romeu i cedeix Pablo Torre al Girona

@GironaFC

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després d’una estranya i tensa negociació, el Barça s’emportarà Oriol Romeu, el migcampista que tant demanava, i amb raó, Xavi. El tindrà el tècnic a la gira pels Estats Units, que arrenca avui amb dues setmanes de preparació davant quatre rivals de molt nivell: Juventus, Arsenal, Madrid i Milà. El club blaugrana pagaria entre 4 i 4,5 milions d’euros pel centrecampista, de 31 anys, tot i que no han transcendit, de moment, les xifres oficials de l’operació. 

Pablo Torre, el jove jugador càntabre (20 anys), farà el camí invers del d’Oriol Romeu. Anirà l’excentrecampista del Racing de Santander des de Barcelona fins a Montilivi per donar-li un nou impuls a la seva formació com a futbolista després del pas absolutament marginal que ha tingut en el Barça.

No ha tingut cap pes el seu primer any al Camp Nou, obligat així a buscar a Girona la continuïtat que no ha tingut després d’arribar l’estiu passat. El club blaugrana va invertir cinc milions d’euros en el seu fitxatge. O sigui li va sortir més car que Oriol Romeu, que no arribarà a aquesta xifra.

Migcampista ‘low cost’

Després de diversos mesos de recerca, Xavi ha trobat la peça que necessitava. No era, òbviament, el primer en la llista de prioritats. EraMartin Zubimendi, el mig centre de la Reial Societat, però la seva clàusula de rescissió, fixada en 60 milions d’euros, el convertia en una autèntica utopia. Idèntic escenari va passar també amb Kimmich, del Bayern de Munic.

Notícies relacionades

Ni tan sols va poder el tècnic accedir a la via d’Amrabat (Fiorentina) ni tan sols la de Guido Rodríguez (Betis), per la qual cosa el Barça ha escollit la via més pròxima (la solució era a Montilivi) i més barata (ni cinc milions haurà d’abonar) per suplir la marxa de Sergio Busquets a l’Inter Miami, on s’ha retrobat amb Messi i pròximament amb Jordi Alba. Sense descartar fins i tot que Luis Suárez també acabi als Estats Units.

El quart fitxatge

Xavi està convençut que Oriol Romeu, el quart fitxatge d’aquest estiu després de Gündogan, la incorporació estrella, Iñigo Martínez, que ha arribat lesionat, i Vitor Roque, tot i que arribarà d’aquí uns mesos, oferirà un rendiment excel·lent. Amb 31 anys i després d’estar 12 lluny de Barcelona torna a vestir-se de blaugrana com l’únic centrecampista posicional en una plantilla on encara li falta al tècnic un lateral dret i un interior per enfortir el seu projecte. Un projecte amb el mig centre que va rescatar el Girona per a la Lliga fa un any.