«La meva etapa al Barça va acabar»

Guardiola: «Els problemes del Barça no són culpa del City ni del PSG»

Guardiola: «Els problemes del Barça no són culpa del City ni del PSG»

Javi Ferrandiz / Sport

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pep Guardiola va sopar diumenge a la nit amb Joan Laporta. Un sopar entre amics, entre qui va ser el president i l’entrenador de la millor època del Barça. Res de tractes ni de negocis, tot i que hi ha diversos assumptes que conflueixen en l’interès del Barça, que Laporta torna a presidir, i el Manchester City, on Guardiola engeganteix la seva llegenda com a entrenador després de conquerir el triplet i convertir-se en l’únic tècnic que ha reunit dos triplets de Lliga, Copa i Copa d’Europa.

Guardiola va conèixer de prop, per si no ho sabia, els problemes de Laporta per redreçar el curs econòmic del club, atabalat pels deutes acumulats i el límit salarial imposat per LaLiga.

«La situació del Barça no és culpa d’altres clubs. Si es van gastar 400 milions en tres jugadors i salaris que tenen no és problema del Manchester City o del Paris Saint Germain», comentava, en al·lusió «als que hi havia abans» (en referència a Josep Maria Bartomeu i la seva junta) i a mi m’agradaria que cadascú n’assumís la seva responsabilitat». El Jan està fent un esforç titànic, ningú podria pensar renovar l’equip com el van renovar i guanyar la Lliga com la van guanyar. Tot l’agraïment i crèdit, cal donar-li crèdit. Malament no ho està fent, això és segur», va opinar.

Les felicitacions, no obstant, no van més enllà de l’amistosa relació que conserven. «La meva etapa com a entrenador del Barça va acabar», ha reiterat Guardiola en la primera jornada del Legends Trophy, el torneig de golf que organitza el tècnic i que convoca jugadors i exjugadors de futbol. Guardiola espera tornar al Camp Nou, però al seu seient de tribuna, quan culmini la primera fase d’obres de l’Espai Barça.

Al de la banqueta no té previst seure-hi més, va dir taxatiu. «El Barça ja té un entrenador collonut, que és el Xavi. Ha guanyat la Lliga, que és el trofeu més important, i tant de bo hi sigui molts, molts, molts anys. Quan el Xavi decideixi que ha acabat la seva etapa, després vindrà el Busi [Sergio Busquets] o un altre», va apuntar, desmarcant-se de futures i actuals travesses. No obstant, va aclarir quina era la posició del City en el presumpte veto del club anglès en què Joao Cancelo fitxés pel Barça al gener i aterrés cedit al Bayern de Munic. Xavi i el club afirmen que des de Manchester van impedir que el defensa arribés al Camp Nou.

«Han informat el Xavi molt malament, molt malament, això està allunyat de tota realitat», va replicar, remarcant que no hi va haver cap obstacle per part del City. «La realitat és que vam decidir que el Joao havia de marxar i ens era igual on fos. Com si vo anar al United. És cosa del seu agent. No dic que l’hagin enganyat [el Xavi], sinó que l’han informat molt malament», repetia, a més d’apuntar que a l’Etihad no van rebre cap oferta des de Sant Joan Despí per l’internacional portuguès.

Acabat el presumpte conflicte per Cancelo, el City i el Barça es veuen relacionats, a més per l’interès blaugrana per Bernardo Silva, que ve de lluny, i per Ilkay Gündogan. El migcampista turc, que acaba contracte a Manchester, estudia una oferta de Xavi. «Em consta que el Barça hi està interessat i el City també hi està molt interessat», va dir entre rialles. «Tant de bo es quedi amb nosaltres i si, al final, decideix anar-se’n, només puc dir que el Barça farà un fitxatge extraordinari»

El tancament de la temporada va arribar amb el triomf d’Espanya a la Nations League, que va comptar amb la destacada aportació de Rodri, pupil de Guardiola que va obtenir el quart títol de la campanya (amb el triplet del City) i la segona nominació d’MVP de la final després d’haver-ho sigut també a la de la Champions.

Notícies relacionades

Guardiola no va veure el partit d’Espanya. Sí que va veure el Barça-Madrid de bàsquet i després va anar a sopar amb Laporta i Xavier Sala i Martín, exdirectiu de la primera època laportista i íntim de l’entrenador. «Laporta no tenia on anar i es va apuntar al sopar», va fer broma el tècnic de Santpedor. Va tenir una aproximació més, per si no tingués suficients dels greus problemes econòmics del club barcelonista i que tant el condicionen en el seu desig de reforçar la plantilla.

Guardiola va parlar a l’Empordà Golf, seu per primera vegada del Legends Trophy. El torneig que reuneix els exjugadors arriba a la cinquena edició. El poder de convocatòria del tècnic augmenta cada any, i entre les novetats figura la presència d’Andrí Xevtxenko i Diego Forlán, a més de les de l’anglès Glen Johnson i el francès i exblaugrana (sis mesos) Christophe Dugarry i l’italià Roberto Di Matteo, que s’uneixen a estrelles habituals com Ruud Gullit, Laurent Blanc, Christian Panucci, Bernd Schuster i altres noms llegendaris del futbol.