50% DE REBAIXA

El Barça rectifica: l’abonament de Montjuïc serà més barat que el del Camp Nou

La directiva canvia la política de preus després de les reaccions dels socis

  •  El Barça apuja entre un 30% i un 40% el preu dels abonaments

  •  El Barça rebaixarà el preu dels abonaments de Montjuïc

  •  El trasllat a Montjuïc: l’abonat blaugrana ho ha de saber tot

El Barça rectifica: l’abonament de Montjuïc serà més barat que el del Camp Nou

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

 «Tot el que puja ha de baixar». És una frase atribuïda a Isaac Newton i la va formular sobre les lleis de la física. L’home no sabia que passaria a la posteritat i que algun dia podria utilitzar-se aquest enunciat per al·ludir al moviment que han experimentat el preu dels abonaments del Barça per a l’estadi de Montjuïc. Van pujar tant de cop que han baixat. Però no pel fenomen de la gravetat, sinó per una correcció forçada i voluntària, res natural.

El descens ha sigut tan notable com abismal va ser l’augment. Potser més. El cas és que, ara, anar a veure el Barça a Montjuïc ja no serà més car que veure’l al Camp Nou. Al contrari. Serà més barat. La junta ha decidit aplicar una doble rebaixa als preus que havia imposat per a la temporada vinent. No només ha reduït el preu que va decretar el 25 d’abril, sinó que també l’ha abaixat respecte als carnets actuals.

 

25% menys

Les noves tarifes registren una reducció del 25% de l’abonament de l’estadi. El seient de lateral del Camp Nou, per exemple, que valia 755 euros a l’estadi i va ascendir a 1.002 a Montjuïc, passa a costar 500 euros. O la grada de gol, de 514 euros i que es va incrementar a 723, valdrà 360 euros.

Fa un mes s’asseia Fort a la sala de premsa del Camp Nou per explicar els detalls del trasllat a l’exili de Montjuïc. El més rellevant, per les reaccions que va suscitar, va ser l’anunci dels preus, que experimentaven un increment d’entre un 30% i un 40%.

Fort es va asseure ahir a la mateixa cadira. Aquesta vegada sense Jordi Portabella, el director de sostenibilitat, que aquella tarda va exposar els plans de mobilitat. No han variat aquestes idees ni han patit crítiques, ja que el moviment a la muntanya no començarà fins al setembre, potser perquè els socis estaven avisats de les restriccions que s’aplicarien als vehicles.

No estaven avisats ni s’esperaven l’espectacular augment dels carnets. «Tots tenim família i amics i va quedar la sensació que el preu era molt alt», confessava Fort per justificar la rectificació. «La mesura s’ha pres independentment del nombre d’abonats inscrits per a l’estadi olímpic», va afegir la vicepresidenta, sense voler revelar el nombre d’abonats que s’havien registrat. Algunes informacions el xifraven en inferior als 8.000 de les 27.385 places reservades per als que tenen una butaca al Camp Nou.

«Tots tenim família i amics i va quedar la sensació que el preu era molt alt. La idea de la rebaixa ha sigut de Joan Laporta i l’hem acollit amb alegria»

Elena Fort / vicepresidenta institucional

La rectificació de la junta –«la idea ha sigut de Joan Laporta i l’hem assumit amb alegria», va assegurar la vicepresidenta– implica una marxa enrere en tota regla. Un creu i ratlla literal. Aquells socis que s’havien apuntat per anar a Montjuïc hauran de fer-ho de nou.

Festa de comiat

Notícies relacionades

El procés torna a començar. L’operativa serà el mateix: els dies 30 i 31 els abonats amb un 85% d’assistència tindran preferència per escollir ubicació, però també la tindran els que s’havien apuntat en l’anterior formulari. S’elegirà graderia o zona (gol, córner –amb la modalitat de visibilitat reduïda, més barata, per descomptat–, lateral o tribuna) però no seient i caldrà confirmar l’assistència sis abans de cada partit.

Aquest diumenge, el Camp Nou viu el seu últim partit. La junta ha preparat una festa de comiat davant el Mallorca, l’horari de la qual podria variar respecte al fixat inicialment (19 h). Fort va demanar als socis que acudeixin al Camp Nou a la tarda de l’adeu: a l’estadi per si mateix i també per al ‘last dance’ de Sergio Busquets i Jordi Alba.