Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça: «Per poder fitxar caldrà vendre»

  • Confusió sobre el nou Palau

  • El Barça té una insostenible massa salarial de 655 milions i l’ha de rebaixar a 470 milions

  • Compte enrere per a les obres de l’Espai Barça: el club té dues de les tres llicències

Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça: «Per poder fitxar caldrà vendre»

ALBERT GEA / REUTERS

3
Es llegeix en minuts

Els fitxatges que Xavi Hernández demani per reforçar la plantilla de la temporada vinent exigiran el mateix nombre de baixes pel que fa al cost econòmic que generaran. Sempre que, en el millor dels casos, LaLiga aprovi el pla de viabilitat presentat pel Barça per als dos pròxims exercicis i li permeti invertir tant com ingressi. Per ara, amb el desfasament actual, la patronal no l’hi permet pel desfasament que presenta en el límit salarial.

«Per poder fitxar caldrà vendre», ha admès Eduard Romeu, el vicepresident econòmic del Barça en una entrevista al programa ‘Tot Costa’ de Catalunya Ràdio. «Si no hi ha sortides no hi haurà entrades: has d’extreure la massa salarial per introduir la massa salarial que vols incorporar», ha precisat el directiu blaugrana, no tant per la capacitat del club per poder invertir sinó pel permís de la Lliga, que exigeix a l’entitat, des de principis d’aquesta campanya, que es redueixi la massa salarial esportiva en 200 milions d’euros.

Primer, les inscripcions

No ho ha aconseguit la junta de Laporta per més que s’ha pogut desprendre de les fitxes més altes. En els dos últims mercats ha incorporat futbolistes i a la motxilla de despeses s’han inclòs, obligatòriament, les amortitzacions d’aquestes adquisicions com són les de Koundé (50 milions més 5 en variables), Lewandowski (45 més 5) i Raphinha (58 més 9). La massa salarial actual depassa els 480 milions i Romeu voldria que, incorporada la despesa que generen totes les seccions, aquesta xifra estigués al voltant dels 550 milions. De moment, és molt superior. La junta ha exigit un 15% de retallades en tots els departaments esportius.

Recuperant un vell símil seu sobre l’estat del Barça, que al seu dia va situar «a l’uci». Romeu ha situat el club encara ingressat «a l’hospital, però a planta i amb el gota a gota». Llavors ell va demanar dos anys de paciència perquè el club tornés a ser competitiu, però amb la imminent conquesta de la Lliga «s’ha guanyat un any». Les despeses continuen disparades, però s’estan encarrilant. Quan la Lliga aprovi el pla de viabilitat, el club inscriurà els nous contractes de Gavi, Araujo, Marcos i Balde. Aquest estiu no hi haurà noves palanques per invertir en futbolistes. En el pla de retallada de despeses i augment d’ingressos es contemplen traspassos del primer equip però també de futbolistes del filial i futbol base.

Notícies relacionades

La delicada situació econòmica no ve agreujada per l’Espai Barça, ha insistit Romeu. És una partida a part. Ha aclarit el vicepresident econòmic que en el desglossament dels 1.500 milions hi continua inclòs el Palau Blaugrana, tot i que en l’exposició del pla de finançament va semblar que quedés en dubte. Els primers 1.071 milions es destinen al Camp Nou i en les altres partides està contemplat el cost del Palau, que es construirà dos anys després que s’acabi la remodelació del Camp Nou.

De la mateixa manera que en l’exili de Montjuïc no es contempla que hi jugui partits l’equip femení, i ha deixat anar que els seus partits de Champions es juguin «pel territori», al·ludint Catalunya, no ha sigut taxatiu sobre el preu dels abonaments quan el Barça torni a l’estadi. La junta els ha augmentat substancialment per a la pròxima campanya.