NO VA FIRMAR EL DOCUMENT DE LALIGA

El silenci del Madrid, i de Florentino, sobre el cas Negreira

El silenci del Madrid, i de Florentino, sobre el cas Negreira

VALENTI ENRICH

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Calla el Madrid en el cas Negreira. Calla Florentino Pérez desmarcant-se del moviment col·lectiu que han emprès els clubs de la Lliga, encapçalats a l’inici pel posicionament públic del Sevilla (el primer a fer-ho) i l’Espanyol (el segon), exigint que s’arribi «fins al fons» en la investigació del pagament d’1,4 milions d’euros que va efectuar el Barça entre el 2016 i el 2018, període investigat per la Fiscalia de Barcelona, a una empresa, Dasnil SL, el propietari de la qual és José María Enríquez Negreira, llavors vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA). 

El Madrid no va fer com el Sevilla i l’Espanyol, que van enarborar la bandera de la protesta contra el Barça sense esmentar-lo en cap dels seus comunicats. Ni tampoc va subscriure l’equip blanc el document emès per LaLiga i la seva comissió delegada en el qual rebutjaven i repudiaven el cas Negreira i anunciaven que «treballen activament per aclarir qualsevol irregularitat que s’hagi pogut produir, ja sigui de caràcter esportiu o de qualsevol altra índole». El Madrid no va subscriure aquest text, com tampoc ho va fer el Barça.

Aliança Laporta-Florentino contra Tebas

Des que va assumir la presidència blaugrana per segona vegada, Joan Laporta ha teixit relacions més que cordials amb Florentino Pérez, units tots dos en el projecte de la Superlliga europea, que xoca frontalment amb les posicions de la UEFA i, per descomptat, de Javier Tebas, el president de LaLiga.

És, precisament, aquest un enemic comú per als dos presidents dels clubs més importants del futbol espanyol. Tant Laporta («s’ha tret la careta, li té fòbia al Barça, no li donaré el gust de dimitir com a president», va denunciar el dirigent del Barça) com Florentino estan alineats en la mateixa direcció, com no para de recordar el mateix Tebas el desembre passat coincidint amb una assemblea de la Lliga que es va fer a Doha durant el passat Mundial.

Cap dels dos clubs va acudir a aquesta cita i van boicotejar la crida de Tebas. «El Barça estava apuntat amb el seu tresorer i el seu director de futbol fa tres dies. Va rebre la trucada de qui tots sabem, de Florentino, i a formar. Estan formant en fila des de fa dies», va acusar el president de LaLiga.

El Madrid i el Barça sostenen que el futur i la supervivència econòmica passa per la posada en marxa de la Superlliga. Són els únics, junt amb la Juventus, tot i que la marxa d’Andrea Agnelli, un dels promotors junt amb Florentino i Laporta, debilita la seva postura en la defensa de la Superlliga. A més, exploren línies de negocis similars, tant el Madrid, amb el nou Bernabéu, com el Barça, quan aixequi el nou Camp Nou, en l’explotació comercial dels seus estadis.

De moment, el Madrid mira en silenci el desenvolupament del cas Negreira. I no participa, per tant, de les actuacions que ha emprès Tebas, que ha girat la seva postura en aquest cas, i ha arribat fins i tot a reclamar la dimissió de Laporta si no explica bé aquest cas.

El president de la patronal futbolística va indicar divendres passat, i en una roda de premsa que va oferir a la ciutat esportiva de l’Espanyol, que «després d’estudiar el tema» havia decidit no posar «cap denúncia penal perquè entorpiríem la investigació de la Fiscalia».

Notícies relacionades

Dimarts, no obstant, i després de la reunió de la comissió delegada, Tebas va enviar «un escrit a la Fiscalia» a més de precisar que «la majoria dels clubs de LaLiga van expressar la seva profunda preocupació per aquest cas, que consideren de màxima gravetat, per la qual cosa la proposta d’una comunicació conjunta va rebre el suport unànime de tots els clubs de LaLiga SmartBank i tots els clubs de LaLiga Santander a excepció de dos».

Les «objeccions» dels dos grans

No citava aquests dos clubs que «van mostrar objeccions a aquest comunicat conjunt per diferents motius», tot i que tampoc calia perquè Madrid i Barça estan ara més aliats que mai en objectius comuns. Per això Florentino no mou res. Calla, observa i mira com el Barça investiga, segons Laporta, «amb rigor» el cas Negreira.