BARÇA - REIAL SOCIETAT (1-0)

Dembélé li regala la semifinal a Xavi

Jordi Cotrina

Dembélé li regala la semifinal a Xavi

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

 El discutit Dembélé va convalidar la fe infinita que Xavi li té i es va convertir en l’element decisiu de l’equip: marcant l’únic gol de la victòria. Ho va fer al Metropolitano contra l’Atlètic i ho va repetir contra la Reial. Un gol de més valor perquè va comportar l’accés a la semifinal i manté oberta l’opció del tercer títol en importància, aconseguit el quart i ja col·locat al museu.

L’enorme valor del gol de Dembélé va venir amb un llacet de regal particular per a Xavi, que feia 43 anys. No ho va poder celebrar fins a arribar al vestidor per l’angoixa viscuda en els últims instants.

Tres centrals

La paranoia que tenalla el Barça amb els resultats favorables de l’equip va reaparèixer al final, amb la Reial encara viva, sense haver-la rematat, i a partir d’un error de Ter Stegen que va corregir ell mateix. Xavi havia canviat el sistema acumulant tres centrals sense impedir que els seus homes cedissin diversos córners que revifaven el perill. En l’últim, Ter Stegen va evitar l’empat.

El Barça va acabar amb tres centrals per defensar la victòria que havia gestat amb un altre dispositiu i que es va treballar amb un parell de variants més tenint en compte que necessitava corregir contínuament l’equip contra una Reial molt exigent.

Com que la fórmula dels tres davanters purs no va funcionar contra el Getafe, Xavi va tornar a l’inici al 2+1, amb Gavi a l’esquerra associant-se amb els migcampistes i Balde colant-se per darrere seu a la banda. Elustondo i Brais es van veure desbordats en aquesta banda, en què també intervenia De Jong, ara migcampista, ara interior.

Pitjor li anava a Diego Rico per tractar només amb Dembélé, especialment ràpid i encertat en el seu indesxifrable regat. Imanol el va substituir per Aihen i el recanvi ho va passar igual i pitjor: una carrera del francès a l’espai, la primera vegada que els blaugranes no queien en fora de joc, ja en la segona part, va esquinçar la defensa blanc-i-blava i va doblegar la mà de Remiro, que esperava la lògica centrada a Lewandowski.

Pugna entre Lewandowski i Le Normand

Gil Manzano i Lewandowski es van tractar com vells amics que han enterrat la seva única picabaralla. Somrient estava l’àrbitre i cordial el davanter en la salutació i en el diàleg en el primer moment conflictiu: el gol anul·lat al polonès (m. 10) quan el seu xut va tocar en De Jong, que estava en fora de joc.

El públic no va ser indulgent. Tot i que poc i sorollós (59.610 espectadors, l’afluència més baixa de la campanya), va xiular el col·legiat quan va sortir a escalfar, al reaparèixer i encapçalar la comitiva al sortir al camp i cada vegada que xiulava alguna cosa. Tot i que ho fes correctament. Tampoc va oblidar l’incident Le Normand, que va anar buscant-li les pessigolles a Lewandowski quan Gil Manzano no mirava. Els altres es van apuntar a aquest joc d’incrementar la tensió ja que el ritme exacerbava l’agitació.

La passivitat del cordial Gil va obrar l’efecte contrari, ja que va incentivar la crispació. Va expulsar el sobreexcitat Brais Méndez després d’advertir-lo dues vegades i per deixar anar una planxa a Busquets, que havia fet caure Take Kubo. Els braços van continuar volant a cada pilota aèria.

30 anys sense guanyar al Camp Nou

No hi va haver cap esperit especulatiu en la Reial, indiferent a les tres dècades que acumulava sense guanyar. Va jugar amb la valentia que exhibiria a Anoeta, amb la defensa avançada i la voluntat d’obtenir el premi que buscava, sense esperar-lo. Amb l’expulsió va haver de recompondre’s sobre el camp i contenir el seu anhel.

Notícies relacionades

Hi va haver un abans i un després d’aquesta situació. L’equip basc es va corregir al retirar Oyarzabal i el pobre Rico i tapar-se darrere per contenir el setge del Barça, a partir de llavors més es aparent que real per l’efecte psicològic de la superioritat numèrica. També va influir sobre els blaugranes que amb el gol van cometre l’error, ja vist abans, de mostrar perillosos excessos de confiança.

FC BARCELONA 1 - REIAL SOCIETAT 0

 Barcelona: Ter Stegen (6); Koundé (5), Araujo (7), Christensen (7), Balde (6); Pedri (6), Busquets (6), De Jong (6); Dembélé (8), Lewandowski (6), Gavi (7). Tècnic: Xavi Hernández (7). Canvis: Kessié (5) per Pedri (m. 77); Raphinha (4) per Balde (m. 77); Ansu (s.q.) per Dembele (m. 84); Marcos (s.q.) per Christensen (m. 91).

Reial Societat: Remiro (7); Elustondo (7), Zubeldia (6), Le Normand (5), Diego Rico (4); Brais (3), Zubimendi (6), Take Kubo (7), Marín (6); Oyarzabal (5), Sorloth (7). Tècnic: Imanol Alguacil (7). Canvis: Aihen (4) per Rico (m. 46); Barrenetxea (6) per Oyarzabal (m. 46); Olasagasti (s.q.) per Marín (m. 78); Navarro (s.q.) per Kubo (m. 78); Fernández (s.q.) per Sorloth (m. 87).

Gols: 1-0 (m. 52), Dembélé.

Àrbitre: Gil Manzano (4), extremeny.

Targetes: Busquets (m. 56), Pedri (m. 56), Zubimendi (m. 66).

Targetes vermelles: Brais (m. 40).

Estadi: Camp Nou

Espectadors: 59.610.

Xavi es va agitar a la banda veient-les venir, però els jugadors el van veure en combustió i es van corregir. Cada un es va espavilar davant l’amenaça real de la substitució –des de Koundé a De Jong– i entre un i l’altre i el de més enllà van reprendre el fil. No obstant, també va haver de reforçar la defensa contra un desesperat adversari que podria haver arruïnat l’aniversari de Xavi.  

Actualitzar

Fa 457 dies

Hasta aquí la narración del FC Barcelona- Real Sociedad.

Fa 457 dies

Final del partido en el Camp Nou. Un gol de Dembélé clasifica al Barça a las semifinales de la Copa del Rey (1-0).

Fa 457 dies

M.92. Ter Stegen salva el remate de Olasagasti, una oportunidad clarísima de la Real de forzar la prórroga.

Fa 457 dies

M.90. Entra Marcos Alonso, sale muy fatigado Christensen.

Fa 457 dies

M.90. Tres minutos de añadido en el Camp Nou.

Fa 457 dies

M.87. Ter Stegen falla en la salida de balón y le entrega el balón a la Real, pero el guardameta salva su propio error y gana el 1 contra 1 a Robert Navarro.

Fa 457 dies

M.86. Falta de Ansu Fati sobre Navarro.

Fa 457 dies

M.84. Remiro saca bajo palos un remate de Lewandowski.

Fa 457 dies

M.83. Entra Ansu Fati y sale Dembélé, que hoy ha sido el jugador más decisivo del Barça.

Fa 457 dies

M.81. Córner para el Barça. Centro de Dembélé que no llega nadie a rematar.

Fa 457 dies

M.80. Le Normand rechaza el centro de Kessie.

Fa 457 dies

M.77. Doble cambio en el Barça. Entran Kessie y Raphinha, salen Pedri y Balde.

Fa 457 dies

M.75. Disparo de Dembélé a las manos de Remiro, que se plantó en el área tras recortar ante la zaga de la Real.

Fa 457 dies

M.74. El Barça reclama mano en el área de la Real. Se lo niega Gil Manzano.

Fa 457 dies

M.71. Centro de Christensen al área que ataja Zubeldía.

Fa 457 dies

M.67. Gavi, al larguero tras una nueva jugada de Dembélé.

Fa 457 dies

M.66. Kubo se anticipa y evita que el centro de Lewandowski llegue a las botas de Dembélé.

Fa 457 dies

M.65. Amarilla a Zubimendi, que agarró a Gavi.

Fa 457 dies

M.59. Ocasión muy clara de Sorloth, a dos metros de la línea de gol y con Ter Stegen superado, tras una asistencia buenísima de Kubo.

Fa 457 dies

M.58. Amarilla para Pedri, que agarró a Kubo en el contraataque de la Real.

Fa 457 dies

M.56. El disparo de Kubo se choca contra la barrera azulgrana.

Fa 457 dies

M.55. Amarilla para Busquets por un agarrón a Barrenetxea. ¡Falta peligrosa al borde del área!

Fa 457 dies

M.52. Gooool de Dembélé

El extremo francés se recorrió toda la banda derecha, tras una asistencia de Koundé, y disparó desde el lateral del área pequeña esquivando la presión de los dos defensas de la Real.

Fa 457 dies

M.48. Falla Koundé una ocasión muy clara. Remató demasiado flojo tras un centro muy acertado de Araujo.

Fa 457 dies

Comienza la segunda parte en el Camp Nou (0-0).

Doble cambio en la Real Sociedad. Entran Barrene y Ahien. Salen Oyarzabal y Diego Rico.

Fa 457 dies

El frío retiene a la afición azulgrana. 59.610 aficionados en los cuartos de final ante la Real Sociedad.

Fa 457 dies

Final del primer tiempo en el Camp Nou.

Fa 457 dies

M.44. Ocasión clara de Koundé, que recortó ante Pablo Marín, y el balón salió muy ajustado al palo de Remiro.

Fa 457 dies

M.40.¡Brais, expulsado!

El jugador de la Real llegó tardé y embistió el tobillo de Sergio Busquets.

Fa 457 dies

M.39. Gil revisa en el VAR la amarilla a Brais, que podría ser roja.

Fa 457 dies

M.37. Tarjeta amarilla para Brais tras una entrada a Busquets.

Fa 457 dies

M.35. Dembélé sigue exhibiéndose contra la Real Sociedad. Recortó a la defensa en varias ocasiones y cambió el sentido para Balde, pero se anticipó bien la zaga de la Real.

Fa 457 dies

M.31. Disparo de Pedri a las manos de Remiro.

Fa 457 dies

M.29 Kubo, al palo tras una asistencia de Marín, que recortó ante cuatro jugadores azulgranas y dejó solo al extremo de a Real.

Fa 457 dies

M.27. Recupera el balón Busquets y asiste a Dembélé, que intentó filtrar el pase a Lewandowski, que no llegó al remate.

Fa 457 dies

M.24. Despeja Christensen un centro de Rico.

Fa 457 dies

M.19. ¡Ocasión clarísima de Frenkie de Jong! Le asistió Dembélé desde el lateral del área y se lanzó el neerlandés a rematar al suelo, pero salió el balón por la izquierda de Remiro.

Fa 457 dies

M.17. Dembélé sigue luchando por el primer tanto azulgrana. Recibió el balón en el centro del campo, tras una gran asistencia de Koundé, y aguantó a la zaga de la Real pero su disparo acabó saliendo fuera.

Fa 457 dies

M.16. Fuera de juego de Lewandowski, que se quedó solo en el área ante tres defensas de la Real Sociedad.

Fa 457 dies

M.14. Taconazo de Frenkie de Jong en el área pequeña que ataja Remiro.

Fa 457 dies

M.10. Gol anulado a Lewandowski por fuera de juego de Frenkie de Jong.

Fa 457 dies

M.8. Lewandowski, muy cerca de marcar el primero. Le asistió Dembélé desde el lateral, pero Zubeldía se anticipó bien al disparo del polaco, en el punto de penalti.

Fa 457 dies

M.5. El guardameta de la Real despeja el córner azulgrana, lanzado por Pedri.

Fa 457 dies

M.3. Buena jugada de Busquets, que recortó ante la defensa de la Real para asistir en banda a Balde, que finalizó la jugada con un centro muy desviado.

Fa 457 dies

M.2. Despeja Araujo el contraataque de Pablo Marín.

Fa 457 dies

M.1. Primer córner para el conjunto de Xavi Hernández. Despeja Oyarzabal el centro de Pedri.

Fa 457 dies

Comienza el partido en el Camp Nou.

Fa 457 dies

Los jugadores ya saltan al césped del Camp Nou. Dirige el partido Gil Manzano.

Fa 457 dies

Cinco minutos para que inicien los cuartos de final en el Camp Nou. Repasamos alineaciones.

BARÇA: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Christensen, Balde; Pedri, Busquets, De Jong; Dembélé, Lewandowski y Gavi.

REAL SOCIEDAD: Remiro; Aritz, Zubeldia, Le Normand, Rico; Zubimendi, Brais, Marín, Oyarzabal; Take Kubo y Sorloth.

Fa 457 dies

Oscar Hernández, el segundo entrenador, habló también del sistema de hoy y de la titularidad de Ter Stegen: "La propuesta de la Real encaja con los jugadores que sacamos hoy. Es un sistema muy híbrido que da opciones según lo que pase en el juego. Marc nos da muchas garantías y queremos que muestre el mismo nivel que en liga.

Fa 457 dies

El segundo entrenador de la Real, sobre el esquema de Xavi con cuatro centrocampistas: "Siempre tenemos que estar atentos a lo que hace el equipo contrario. Ellos intentarán presionar arriba y nosotros intentaremos buscar soluciones. Queremos que nuestros jugadores tengan ilusión. Estamos jugando los cuartos en un buen momento de la temporada".

Fa 457 dies

20 minutos para que inicie el Barça- Real Sociedad en el Camp Nou. Los jugadores ya están en el terreno de juego.

Fa 457 dies

Ter Stegen, como hasta ahora en la actual temporada, será uno de los jugadores más importantes del terreno de juego. El guardameta ha recuperado su mejor versión y es un líder indiscutible en el Camp Nou.

Fa 457 dies

Un duelo de altura

La Real Sociedad es uno de los rivales más complicados de La Liga. Es el tercer clasificado y no pierde desde el 3 de noviembre, contra el United.

Visualizo un partidazo", dijo Xavi, haciéndose eco de las excelentes rachas de ambos equipos, las mejores de España. Con su Barça, que hace diez días sumó su primer título, y la Real Sociedad, a la que regó de elogios resumibles en una frase: "Es un señor equipo". Elogios que extendió a Imanol Alguacil, el entrenador, por haber imprimido un sello muy particular y haberle dado al club la Copa de 2020, 36 años después del último título.

Fa 457 dies

El Barça permite camisetas de la Real

El club azulgrana no considera que el partido de hoy pueda ser conflictivo entre las aficiones, como contra el Espanyol, y si ha permitido que los aficionados de la Real Sociedad acudan al Camp Nou con la elástica del equipo. Su entrenador Imanol Alguacil, se mostró molesto sobre la posibilidad de que únicamente los aficionados que estuviesen localizados en la zona visitante pudiesen entrar con la indumentaria donostiarra. "Me parece tristísimo", reiteró en la rueda de prensa previa al partido. Poco después el FC Barcelona reaccionó y aclaró que no habrá limitaciones de camisetas o banderas para los aficionados realistas.

Fa 457 dies

Gavi no tendrá ficha del primer equipo

El centrocampista se ha convertido en una pieza clave del equipo esta temporada y la intención del club era hacerle ficha del primer equipo en enero, pero la Liga se lo ha denegado.

Fa 457 dies

Muy buenas noches, abrimos el hilo directo del partido de cuartos de final de la Copa del Rey entre el Barça y la Real Sociedad. El vencedor pasará a semifinales, ya que aún manda el partido único. En semis ya tendrá lugar una eliminatoria a ida y vuelta.

Carregar més