TRIST COMIAT DE CHAMPIONS

Xavi: «No és moment de dubtar. Cal insistir i tenir calma»

Xavi: «No és moment de dubtar. Cal insistir i tenir calma»

VALENTÍ ENRICH

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«És un partit important pel prestigi. No és un amistós, és un partit de Champions, volem tenir bones sensacions i jugar bé». Xavi Hernández no vol acomiadar-se de la gran Europa amb una altra decepció. El duel contra el Viktoria Pilsen a la República Txeca tanca el trist pas del Barça per la Champions, eliminat virtualment en la quarta jornada. I ja de forma matemàtica en la cinquena coincidint amb el 0-3 del Bayern de Munic al Camp Nou unit a la golejada de l’Inter al Viktoria (4-0) a Milà.

«Estem en una situació que no esperàvem ni desitjàvem. Estem eliminats, però no és el moment per dubtar. Continuo pensant que hem d’insistir, estem en el bon camí. No s’ha de dubtar», ha comentat Xavi, lamentant que no ens ha donat per competir en aquesta Champions. «Hem preferit que descansi perquè venia arrossegant unes molèsties a l’esquena i serà per a dissabte», ha dit sobre l’absència de Lewandowski, que s’ha quedat a Barcelona.

Iñaki Peña debuta

«Hem de ser pacients, tenir calma i creure en el que fem. Si veus l’equip a Munic era per guanyar el partit, però no es va produir. És un pas petit, potser els passos són més petits del que esperàvem. Però hem de ser pacients», ha recalcat l’entrenador blaugrana.

Després de lamentar, una vegada més, que el Barça ha perdut l’ocasió d’accedir als vuitens de final «per errors nostres», insistint en «l’autocrítica» entorn de «les fallades a nivell col·lectiu».

«És un pas petit, potser els passos són més petits del que esperàvem. Però hem de ser pacients»

Xavi, tècnic del Barça

Ha confirmat Xavi que Iñaki Peña debutarà aquesta temporada en partit oficial, igual com Pablo Torre. «És el moment perquè els que tenen menys minuts i perquè els joves demostrin que poden tenir el seu lloc», ha comentat el tècnic, que s’ha negat a abordar qualsevol aspecte sobre el mercat d’hivern.

«Estem practicant bon futbol, tenim una identitat clara. No hem de perdre això costi el temps que costi. No podem perdre la identitat»

Xavi, tècnic del Barça

Notícies relacionades

«Ens posarem amb el president i l’àrea esportiva per veure què podem reforçar-nos», ha comentat Xavi recordant en diverses ocasions que «hem sigut nosaltres els que no hem estat a l’altura, aquesta és la realitat». El Barça no té, segons el tècnic, «aquesta maduresa i aquesta sensació de presència com a equip perquè tenim molts jugadors joves», a més de recordar que s’ha viscut una evolució bona en el joc.

«Estem jugant bé. Però el Barça és una muntanya russa d’emocions», ha precisat el tècnic del Barça. «Estem practicant bon futbol, tenim una identitat clara. No hem de perdre això costi el temps que costi. No podem perdre la identitat».