ACTUALITAT BLAUGRANA

Barcelona i Atlètic, condemnats a entendre’s per Griezmann

  • Els dos clubs ultimen un acord per al traspàs definitiu del francès, que tornar al Barça el convertiria en el jugador més ben pagat de la plantilla, amb un cost de 36 milions d’euros, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO

Barcelona i Atlètic, condemnats a entendre’s per Griezmann

Afp

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El Barcelona i l’Atlètic de Madrid estan condemnats a entendre’s per Antoine Griezmann i desenredar un conflicte d’allò més peregrí. Amb Griezmann passen coses rares sempre, almenys des que va entrar en l’òrbita del Barça, club per naturalesa d’una elevada creativitat per a tota mena de problemes. Els dos clubs són molt a prop d’anunciar un acord per al traspàs definitiu del francès al club matalasser.

El Cholo Simeone no l’ha alineat en repetits partits fins passat el minut 60. Era per allò de no depassar el 50% dels minuts jugats i l’entitat blanc-i-vermella es podria estalviar els 40 milions de traspàs compromesos en la cessió per dues temporades. Això partint de la seva interpretació del contracte firmat amb el Barça i que conclou al juny.

Al Barça, la interpretació és una altra, essencialment que aquest 50% no s’ha de comptar temporada a temporada (versió atlètica), sinó la suma de totes dues (versió barcelonista, que comptabilitza el 70% dels minuts disputats pel francès la campanya anterior). Al final, amb un president advocat, sembla que prevaldrà allò de «més val un mal acord que un bon plet». Les negociacions en marxa avancen ràpid i s’espera ben aviat anunciar-se el pacte, per uns 20 milions més algunes variables.

Redactat precipitat

Des de l’entitat barcelonista es considera que tenen la raó a favor, però el risc de perdre en un judici hi és. El contracte va ser redactat a correcuita l’últim dia del mercat d’estiu i conté, si es vol trobar, el punt d’ambigüitat just per iniciar un recorregut judicial per part de l’Atlètic. A més, el futbolista no s’ha queixat en públic, fet que complicava el cas.

Al final, des del bàndol blaugrana, en la balança ha pesat una idea per sobre de totes: evitar el retorn del davanter francès i la seva ascendent i descomunal fitxa a un club que si alguna cosa ha d’aconseguir és alleugerir la massa salarial. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, Griezmann costaria al Barça la temporada vinent, la 23-24 i última del seu contracte, 36 milions d’euros, la més alta amb diferència de la plantilla. Una xifra insuportable per a un club obligat a retallar un mínim de 120 milions per no tornar a la zona vermella de les regles sobre el límit salarial que marca LaLiga.

Urgència per a l’acord

Griezmann, que va ser titular en la derrota contra el Bruges (2-0) i va fallar un penal, volia també resoldre el seu present i el seu futur. Ampliarà la seva relació amb l’Atlètic per quatre temporades més i, el més imminent, disposarà de més minuts per arribar en millors condicions al Mundial de Qatar. Ho farà amb un sou rebaixat notablement.

Notícies relacionades

Per Simeone és un problema menys. I era un problema important perquè, una vegada es faci oficial el pacte, podrà disposar tranquil·lament de Griezmann, sense haver de mirar el seu full d’Excel per no incomplir clàusules. 

Al Barça també hi havia la urgència d’arribar a un acord abans del Mundial, perquè d’aquesta manera rema a favor la pressió interna que pugui fer el futbolista i perquè en una Copa del Món, un jugador es pot revaloritzar, però també devaluar. Ara, quan se n’anunciï el traspàs definitiu, tres parts quedaran, a diferent nivell, satisfetes.