Apunt

L’Excel de Griezmann

2
Es llegeix en minuts
L’Excel de Griezmann

AFP7

No és fàcil gestionar una situació tan particular com la que passa amb Antoine Griezmann. Ni per a l’entrenador, que té un jugador ‘top’ a qui només pot utilitzar un terç del partit, ni per al club, que no pot assumir els 40 milions que hauria de pagar en el cas que el davanter francès disputés 45 minuts o més en la meitat dels partits que jugui.

Amb tot, qui més complicat ho té és el futbolista. Es va rebaixar considerablement la fitxa per poder tornar a l’Atlètic fa un any. Assumeix els minuts de joc que li dona Simeone i accepta la situació sense queixar-se. «Agraït a Déu per ser aquí. Ho donaré tot en els minuts que tingui. Soc feliç aquí i vull donar-ho tot pel club, pel Cholo i per l’afició». Així va parlar a Movistar + després de marcar un agònic gol que va donar la victòria als blanc-i-vermells en la seva estrena a Champions. Ni un retret. El Mundial a dos mesos i només 30 minuts per partit, de moment.

A priori, és una situació tan irregular i estranya que el FC Barcelona i l’Atlètic estan condemnats a arreglar-la. Per més que Simeone digui que ell és home de club i la traducció sigui que accepta l’Excel a la mà, que Griezmann només pugui jugar mitja hora és una mala solució per a un equip que no va sobrat de futbol precisament, pel que sembla fins ara.

Notícies relacionades

Sobre la plantilla d’aquest any, va dir el Cholo que «l’important és que poden competir entre ells sanament». Deu ser en la resta de línies, perquè competir sanament (amb Joao o Morata) quan saps que només pots jugar 30 minuts... no és cert.

Això sí, l’Excel no podia estar sent més ben aprofitat. Dos gols a la Lliga en 109 minuts jugats, un dels quals va donar els tres punts contra el València. I contra el Porto, entra al minut 61 i marca el gol de la victòria al minut 11 del temps afegit. Ja n’ha fet els mateixos que en tota la temporada passada a la lliga. Va dir Erika, la seva dona, al documental ‘La decisión’: «Aquí [a l’Atlètic] pots entrar en la història, allà (Barça) seràs un més sempre». La qüestió ara és: ¿A quina de les dues parts debilita els gols de Griezmann a l’hora de negociar? ¿Qui pagarà la broma al final?