ELS COMPTES DEL CLUB BLAUGRANA
El Barça té, fins i tot sense Messi, la segona massa salarial més alta de la seva història
La xifra de 656 milions, per 560 de la temporada passada, és lluny de les previsions inicials que tenia la junta de Laporta de rebaixar-la a nivells sostenibles
Joan Laporta, el president del Barça, fa diversos dies que prepara l’assemblea de compromissaris que se celebrarà per via telemàtica el pròxim 9 d’octubre, hores abans que el Celta visiti el Camp Nou a la Lliga. El dirigent haurà de disseccionar, amb l’ajuda d’Eduard Romeu, vicepresident econòmic del club, les quatre vendes d’actiu –les famoses palanques– que han permès injectar diners a una caixa que tenia teranyines i jugadors competitius per reforçar i avalar el projecte esportiu de Xavi Hernández.
A més, Laporta haurà d’argumentar l’augment de la massa salarial fins als 656 milions d’euros, segons recull la memòria del club que han rebut els compromissaris. Una massa salarial desbocada. És la segona més alta de la història, lluny de les previsions inicials que tenia la junta de rebaixar-la per situar-la a nivells sostenibles. La del Madrid, per exemple, no arriba ni als 400 milions, segons va revelar el mateix Romeu.
No s’ha disparat la nòmina blanca com la blaugrana ni tan sols amb èxits de la passada temporada com la Lliga o la Champions perquè els sous fixats per Florentino Pérez estan molt més controlats que els firmats al seu dia per Josep María Bartomeu, especialment en el cas de tres dels quatre capitans. Sergi Roberto va renovar, i molt a la baixa, aquest estiu passat.
Salaris prepandèmia
Però Sergio Busquets (acaba contracte el 2023), Gerard Piqué i Jordi Alba (tots dos acaben el 2024) tenen unes nòmines prepandèmia, que el col·loquen en l’escalafó més alt de la plantilla blaugrana. El Bayern, una altra de les referències salarials que es marca la junta de Laporta, és sostenible en aquest pla perquè inverteix 300 milions d’euros.
En el Barça és més del doble que el club bavarès i mira que ara no hi és Messi, que la seva marxa precipitada al Paris SG va provocar un descens fins als 560 milions. Ara, sense Leo, ha sobrepassat, de nou, la cota dels 600 perquè segueix l’herència del passat impactant negativament.
Impacten els diferiments
S’han de sumar els diferiments d’alguns jugadors que van acceptar rebaixar substancialment el seu salari en temps de pandèmia però, a canvi, el seu contracte es va prolongar per més anys i, per descomptat, amb més diners, és clar. Ter Stegen va renovar fins al 2025, Frenkie de Jong, fins al 2026, igual com Lenglet, avui cedit al Tottenham. Aquests pagaments ajornats ascendeixen als 163 milions.
Rebaixes demanades en va
Notícies relacionadesUns pagaments que s’han d’executar a partir d’aquest curs, per més que el Barça hagi intentat, però sense èxit, que aquests futbolistes s’adeqüessin al nou model salarial. L’objectiu que intenta aconseguir la junta de Laporta és reduir aquesta massa salarial la temporada vinent en 120 milions, tot i que tot queda supeditat al futur de tres dels quatre capitans blaugrana.
Tres perquè Sergi Roberto, a qui se li acabava contracte l’estiu del 2022, ha renovat per un any més. Però a la baixa. Per això, el club ha articulat un pla de xoc per rebaixar aquesta elevadíssima massa salarial en, almenys, 120 milions, tot i que tot queda supeditat als capitans.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Caracas insisteix sense proves en la conspiració contra Maduro
- Trump, fora de perill a l’evitar el servei secret un possible intent d’atemptat
- Espanya rebutja "rotundament" l’acusació de desestabilitzar Veneçuela
- ¿I ara què?