CAS ENCALLAT

El Barça segueix encara sense poder inscriure Koundé

El Barça segueix encara sense poder inscriure Koundé

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Jules Koundé espera. Espera que el Barça aconsegueixi desbloquejar la situació per poder estar diumenge a Anoeta. És l’únic dels set jugadors que no va poder ser inscrit hores abans del debut en la Lliga contra el Rayo, pendent encara el club de poder encaixar al nou marc salarial la renovació de Gavi.

L’execució de la quarta palanca, la venda del 24,5% de Barça Studios per 100 milions a Orpheus Media, empresa administrada per Jaume Roures, va desbloquejar el conflicte salarial i va permetre que Lewandowski, Christensen, Kessié, Raphinha, Dembélé i Sergi Roberto poguessin participar en l’empat de l’estrena de lliga. Koundé es va quedar a la grada. 

De moment, allà segueix el fitxatge estrella per enfortir la defensa. Continua sense tenir resolta la inscripció en LaLiga perquè la direcció esportiva, que treballa en diversos escenaris, no ha trobat encara la via perquè l’excentral del Sevilla quedi a disposició de Xavi.

Frontera provisional

La plantilla, per ordre del tècnic, té avui dia lliure. I el club, mentrestant, no descansa, perquè el temps se li llança al damunt, no només per la segona frontera provisional, que no definitiva, del duel contra la Reial Societat. La definitiva serà el 31 d’agost, quan el mercat es tanqui ja totalment fins a l’1 de gener. 

Koundé és, per tant, l’excepció. Els altres ja han debutat; ell, no. I això que és una peça imprescindible per a Xavi, que va reclamar amb energia a Mateu Alemany, director de futbol, i Jordi Cruyff, secretari tècnic, la necessitat de portar el jove francès (23 anys) per modernitzar la seva estructura defensiva.

El Barça va pagar al Sevilla 50 milions d’euros més cinc en variables per incloure’l en la llista dels 10 centrals més cars del planeta. Però l’entrenador blaugrana encara no pot utilitzar Koundé, que no ha jugat ni un sol minut com a blaugrana. Va ser l’últim dels cinc fitxatges a arribar i l’últim ara que espera l’imprescindible requisit legal per debutar.

Si no és Anoeta perquè no s’ha desbloquejat la sortida de Memphis a la Juventus o la via del traspàs d’Aubameyang al Chelsea, li tocarà esperar una setmana més, en el partit contra el Valladolid (diumenge 28 agost, 19.30 h, Camp Nou) o qui sap si, precisament, en la visita blaugrana a la seva antiga casa, el Sánchez Pizjuán (dissabte 3 setembre, 21.00 h). 

Umtiti i Braithwaite encara continuen

Ni activant les quatre palanques, obtenint gairebé 750 milions d’euros, el Barça ha pogut adquirir múscul financer per aconseguir la inscripció de Koundé en la Lliga, fet que provocat més inquietud a Xavi, obligat a treballar encara en condicions provisionals.

Notícies relacionades

Provisionals perquè no té el francès ni els laterals que ha reclamat (Foyth, del Vila-real, és el favorit per a la banda dreta; Marcos Alonso, del Chelsea, a l’esquerra), mentre hi ha un parell de casos a la plantilla encallats. Fins que no s’inscrigui Koundé no s’activaran els fitxatges pendents.

El Barça està pendent, a més, de desencallar les sortides d’Umtitii Braithwaite, els únics descartats que acudeixen a la ciutat esportiva després que Mingueza (Celta), Riqui Puig (Los Angeles Galaxy), Neto (Bournemouth) i Collado (cedit a l’Elx) i Trincão (Sporting de Portugal) abandonessin el Barça junt amb Luuk de Jong (PSV) i Alves (Pumas).