CLÀUSULA DE 1.000 MILIONS

Koundé, un central costós: 50 milions més 5 en variables

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un fitxatge costós. En temps de negociació i en diners. Jules Koundé ha sigut una de les peticions més insistents de Xavi Hernández i el Sevilla ha exigit al Barça un altíssim preu, el més alt pagat per un defensa en el club blaugrana. Koundé supera els successius rècords que van establir, procedint també del Sevilla, Dani Alves el 2008 (29,5 milions més 6 en variables) i Clément Lenglet el 2018 (35,9).

Koundé ha costat 50 milions més 5 en variables i ha firmat per cinc temporades, fins el 2027. Del valor que li confereix el Barça en donen compte els 1.000 milions de la clàusula de rescissió. A l’altura de Pedri, Ferran Torres, Ansu Fati i Raphinha. Tots davanters. Tots joves. Com Koundé, de 23 anys, nascut a París el 12 de novembre del 1998.

Esperar el Barça

«Segur que tindràs molts èxits», va vaticinar Joan Laporta, repetint al futbolista, com a tots els que ha presentat, el presumpte esforç econòmic d’apostar pel Barça en lloc d’altres clubs que van licitar per ell. L’esforç, va aclarir Koundé, era un altre. «L’esforç consistia a esperar que el Barça pogués arribar a un acord amb el Sevilla», comentava el defensa, que a més de paciència va quedar seduït per les converses amb Xavi. «M’ha demanat que continués fent el que feia al Sevilla: ser agressiu i sortir amb la pilota des de darrere, que crec que són les meves fortaleses».

Notícies relacionades

Mateu Alemany, el director esportiu, va precisar que parlava amb l’agent del jugador cada dos dies i des de fa dos mesos. Koundé volia fitxar pel Barça i el Barça no tenia ni diners ni límit salarial per incorporar el jugador. Tot s’ha solucionat. Primer es van activar les dues palanques per la venda del 25% dels drets televisius i aquest dilluns Laporta aunciava la venda del 25% de Barça Studios per cent milions més.

«És un fitxatge molt desitjat pel nostre entrenador», va dir Laporta a tall d’afegitó particular, alliberat també per poder donar a Xavi tot el que ha demanat. I el nom de Koundé estava remarcat. «Estic molt content i orgullós d’arribar a aquest club. Ara només queda entrenar-me fort i guanyar», va respondre el cinquè fitxatge de l’estiu i soci 147.858 del Barça.