Mercat de fitxatges

¿Qui és Juan Foyth, el lateral que vol el Barça?

Reconvertit diverses vegades, és una assegurança en defensa hàbil també en la sortida de pilota i de cap

¿Qui és Juan Foyth, el lateral que vol el Barça?

AFP7

1
Es llegeix en minuts

La plantilla del primer equip masculí del Barça no està tancada, i la prova és la visita al despatx de Mateu Alemany del representant de Juan Foyth, lateral dret argentí que juga al Vila-real. Justament aquesta posició és un dels grans hàndicaps del conjunt entrenat per Xavi Hernández, qui, malgrat apostar més pels extrems, sap perfectament que no disposar de laterals que arribin des de darrere condiciona l’equip.

La idea d’Hernández per suplir aquesta posició era César Azpilicueta, capità del Chelsea i internacional amb la Selecció Espanyola, que al final va decidir quedar-se a Londres. Dest no convenç, Sergi Roberto no és l’adequat per articular la defensa des del costat dret, i el recurs d’Araujo és només temporal.

Destaca per la seva versatilitat

Nascut a la ciutat argentina de La Plata el 1998 (té 24 anys), es va formar com a migcampista (pivot) a l’Estudiants de La Plata, fins que el van reconvertir a central aprofitant les seves qualitats. Però la posició on ha brillat fins a captar l’interès del Barça és la de lateral dret. Sens dubte, un jugador versàtil que destaca per la seva solidesa defensiva, en tasques de recuperació, un bon joc aeri i hàbil en la sortida de pilota.

Amb el Vila-real ha disputat 71 partits, inclosa la primera jornada d’aquesta campanya de Lliga. Per a Unai Emery va ser una de les peces clau en la conquesta de la UEFA Europa League de la 20/21. I l’any passat no va perdre importància, arribant a disputar més de 3.000 minuts, inclosos 10 partits de Champions.

El seu valor

Notícies relacionades

Foyth va aterrar a Europa de la mà del Tottenham l’any 2017. Els ‘spurs’ el van cedir al Vila-real la temporada 2020-2021, i al finalitzar aquests van exercir el seu dret de compra per 15 milions. Amb el club ‘groguet’ va firmar un contracte fins al 30 de juny del 2026. A més, és internacional amb la selecció dirigida per Lionel Scalioni des del 2018.

En cas que els blaugranes abonin la seva clàusula de rescissió de 42 milions, es convertiria en un dels laterals més cars d’aquesta finestra, només superat per l’exbarcelonista Marc Cucurella, per qui el Chelsea va pagar 65,3 milions.