A LA RECERCA D’UN LATERAL DRET

Després del no d’Azpilicueta, el Barça es fixa en Foyth

Després del no d’Azpilicueta, el Barça es fixa en Foyth

José Jordán / AFP

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

L’agost del 2021, Dest era el lateral dret titular del Barça en el debut de lliga contra la Reial Societat al Camp Nou. El primer partit sense Messi. Ara, l’exjugador de l’Ajax no va ser ni tan sols convocat per Xavi dissabte passat per al duel que va acabar amb un frustrant empat blaugrana contra el Rayo.

El tècnic va preferir col·locar Araujo, solució d’emergència, i recórrer, al final, a Sergi Roberto, invent de Luis Enrique, per omplir defensivament aquesta banda. Al flanc esquerre, el titular va ser Jordi Alba, amo absolut en l’última dècada.

El Barça té un problema als laterals des de fa bastant temps. Un problema al qual no ha sabut trobar solució i s'ha convertit en un fet cada vegada més transcendental al comprovar el valuós rol que assumeixen aquestes ales, per més que Xavi aposti més pel valor dels extrems que els laterals que arriben des del darrere.

El tècnic, però, és més conscient que ningú del dèficit que condiciona al seu equip el fet de no trobar les figures adequades. 

Interès per Foyth

Dest, com es va veure amb el Rayo, no li agrada. Araujo és un recurs, no una solució definitiva. I Sergi Roberto tampoc no és el pilar per articular la defensa des de la banda dreta.

Xavi tenia decidit que Azpilicueta, expert (32 anys), dúctil (lateral, central i sempre amb mentalitat defensiva), amb lideratge (capità del Chelsea) era qui encaixava al seu retrat robot perfecte.

El jugador navarrès, però, va decidir quedar-se a Londres, fet que va provocar un seriós problema al tècnic, que ha demanat al club que activi altres vies. Aquest dimarts, per exemple, l’agent de Juan Foyth, el reconvertit lateral dret argentí del Vila-real (24 anys), es va reunir a la ciutat esportiva del Barça amb Mateu Alemany, segons va revelar el periodista Gerard Romero. 

Reconvertit perquè va començar sent un migcampista fins que a l’Argentina, a les categories inferiors de l’Estudiantes de la Plata, el van reconvertir en central modern aprofitant la seva bona sortida amb la pilota.

Notícies relacionades

Ara, però, Foyth va brillar a la banda i va atraure l’interès blaugrana. Però el Vila-real, que va pagar fa un any 15 milions al Tottenham per quedar-se’l en propietat després d’un període de cessió, al·lega la seva prohibitiva clàusula de rescissió (42 milions) per retenir-lo.

El Barça ja no té diners per assumir aquesta elevada inversió perquè, a més, Xavi necessita que es concreti de manera definitiva el fitxatge de Marcos Alonso, l’encara defensa del Chelsea. El tècnic busca fer un reset als laterals del seu equip abans del 31 d’agost.