«AQUÍ TOTS PARTEIXEN DE CERO»

Xavi: «¿Inscripcions? Som molt optimistes; sortirem, potser no al cent per cent»

Xavi: «¿Inscripcions? Som molt optimistes; sortirem, potser no al cent per cent»

FCB

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Xavi va aparèixer puntual. A l’hora fixada, sis de la tarda, per analitzar el debut a la Lliga contra el Rayo i, sobretot, aquest mercat d’estiu convuls en què el president, Joan Laporta, li ha posat un superequip a les mans.

«¿Inscripcions? Som tots molt positius, molt optimistes. El club ha anunciat la famosa quarta palanca, però crec que demà sortirem, potser no al cent per cent», ha indicat l’entrenador blaugrana, enaltint la gestió del «presi, de Rafa Yuste, del Mateu i del Jordi, perquè estic molt content pel que s’ha fitxat i l’equip que s’ha creat».

Xavi creu que podrà tenir els set jugadors (Christensen, Kessié, Raphinha, Lewandowski, Koundé, Sergi Roberto, renovat, i Dembélé, fitxat aquest estiu) al partit contra el Rayo. «Aquesta bona plantilla s’ha de demostrar al camp. No parlar per parlar. S’ha de demostrar amb rendiment, resultats», ha comentat l’entrenador, insistint que «Pjanic m’ha convençut i es quedarà amb nosaltres», després de recordar que Nico li va demanar «dues vegades» la sortida en forma de cessió al València.

«Pjanic m’ha convençut, es quedarà amb nosaltres. Compto amb Auba»

Xavi, tècnic del Barça

Però la plantilla no està tancada. Ni de bon tros. «Continuem planificant, depèn de si hi ha sortides perquè vinguin entrades», ha precisat, però sense donar noms. «Hi ha mercat fins al 31 d’agost, hi ha feina per a tots», ha dit Xavi, indicant que «tots els jugadors parteixen de zero» sense refugiar-se en les jerarquies ja establertes al vestidor.

«Compto amb Aubameyang. Amb els qui no compto, ells ja ho saben», ha dit el tècnic del Barça, que ha insistit que «el mercat encara no està tancat», cosa que obre la porta en cas que l’exdavanter de l’Arsenal se’n vagi al Chelsea a la continuïtat de Memphis. «¿Frenkie? El mateix que Auba. És a la plantilla. El puc utilitzar. No sabem que passarà amb Auba ni amb Frenkie», ha reconegut l’entrenador, que ha apel·lat a rescatar la confiança perduda d’Ansu Fati. 

Elogis a Ansu Fati

«Potser li resta pressió que hagi vingut Lewandowski, però és un futbolista per marcar una època. Té gol, ha de ser a prop de l’àrea. Ha de ser important, això està clar», ha indicat Xavi, insistint que «la idea és competir per tot, perquè l’objectiu és guanyar títols. Fins on arribarà l’equip, ho veurem».

Notícies relacionades

En aquest sentit, l’exigència també augmentarà cap al mateix Xavi. «La pressió és la mateixa des del novembre, jo m’ho estic passant bé, estic disfrutant. Sé on soc. A partir d’aquí, cal guanyar, intentar guanyar títols, aquest és l’objectiu principal».

Sap que no li queda marge de temps perquè el club li ha confeccionat una plantilla extremadament competitiva per aconseguir els títols que s’han perdut durant aquests tres últims anys. Una Copa del Rei, conquerida pel Barça de Koeman i Messi, queda com un simple parèntesi en aquests temps de misèria esportiva que han ofegat el club.