PER 100 MILIONS D’EUROS

Laporta activa la quarta palanca i ven el 24,5% de Barça Studios a Orpheus Media, administrada per Jaume Roures

Jaume Roures, president de Mediapro.

Jaume Roures, president de Mediapro. / REUTERS / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En un inesperat gir de guió, el Barça ha anunciat la venda del 24,5% de Barça Studios a l’empresa Orpheus Media, administrada per Jaume Roures, segons ha informat el club blaugrana en un comunicat emès aquest migdia. No ha sigut amb el fons d’inversió propietari del Cirque du Soleil. «És per un import de 100 milions d’euros», ha indicat la directiva que presideix Joan Laporta, convençut que podrà inscriure els cinc fitxatges.

Amb aquest acord, el Barça complementa el que ja va firmar el 29 de juliol amb Socios.com per «accelerar el creixement de l’estratègia digital, NFT i Web3 del club». Amb aquesta doble operació, realitzada en dues setmanes, el club ha obtingut 200 milions d’euros, imprescindibles per obrir la porta a la inscripció de Christensen, Kessié, Raphinha, Lewandowski i Koundé.

En declaracions a SER Catalunya, Roures ha confessat que «és una nova iniciativa amb una eina molt potent» en la qual també s’inclou la «televisió del club, ja que l’objectiu no és només augmentar, sinó fidelitzar els aficionats del futbol subministrant productes amb eines diverses», revelant que hi ha «una nova demanda de fer les coses com emetre partits a TikTok, que ja hem fet nosaltres».

Notícies relacionades

Roures no sap si aquests 100 milions permetran la inscripció d’aquests cinc fitxatges junt amb Sergi Roberto, renovat, i Dembélé, refitxat aquest estiu. Però la bona relació que Roures manté amb Javier Tebas, president de la Lliga, pot influir de manera positiva per al Barça. «L’acord ha sigut firmat a les vuit del matí», ha revelat l’administrador d’Orpheus Media.

Roures ja va jugar un paper essencial per aconseguir els avals necessaris perquè Laporta pogués ser investit oficialment com a president del Barça després de guanyar les eleccions. Ara ha sigut fonamental també perquè el dirigent hagi executat la venda d’actius (la quarta en un mes i mig), factor necessari perquè el Barça pugui alinear aquest dissabte contra el Rayo Vallecano els set jugadors que encara no tenen fitxa a la Lliga.

Temes:

Joan Laporta